Silvia Gherman a luat bronzul la Zagreb

„Cadet European Judo Cup Zagreb 2019” a strâns la start 723 de sportivi, 467 la masculin și 256 la feminin, din 34 de țări. Competiția a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, 9-10 martie, la Zagreb, Croația, iar delegația României a fost formată din 17 băieți și 18 fete, dintre care patru judoka legitimați la ”U”-CSM Cluj.

Sportiva universitară Silvia Gherman și-a adjudecat medalia de bronz la competiția europeană la categoria -48 de kg, după ce a trecut în calificări pe rând de: Adela Fiserova (Cehia), Anneliese Fielder (Austria), Sindi Vainshtein (Israel), însă a cedat în fața italiencei Giulia Carna. În recalificări, Silvia s-a impus în fața slovacei Urska Bernard și a croatei Nina Simic, iar lupta pentru medalia de bronz a categoriei a fost câștigată în meciul cu Raquel Brito din Portugalia.

La această competiție au mai participat Roxana Oprea (-48 kg), care a câștigat două meciuri, Robert Mihai (-50 kg) – 2 victorii, Ioan Dzitac (-55 kg) – 1 victorie.

Judokanii români au cucerit la Europeanul din Croația două medalii de aur, una de argint, două de bronz, cinci clasări pe locul 5 și un loc 7.

Comments

comments