PRESA DESPRE „U” – 21 august 2022

 

Ziarul Făclia:

A început play-outul la rugby. U Cluj, victorie spectaculoasă cu CSM Galați

„Liga Națională de Rugby s-a reluat, sâmbătă, cu meciurile din play-out, fază în care Universitatea Cluj, care a terminat prima parte a campionatului pe locul 3 în Grupa A, a debutat pe teren propriu împotriva echipei CSM Galați. Rugbyștii clujeni au trecut de gălățeni la pas, reușind să câștige partida, disputată pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”,  cu 54-8, adjudecându-și punctul bonus ofensiv încă de la pauză, când conduceau cu 33-3.

Au marcat pentru U Cluj Kuselo Moyake – 3 eseuri, Cristian Bumbac, Cristian Murgoci, Marius Ferariu, Teodor Ursu, Paul Herman – câte un eseu fiecare, Toma Mîrzac – 7 transformări, respectiv Cristian Onofrei- lovitură de pedeapsă, Nicu Manolachi – eseu pentru echipa din Galați.

„Au trecut mai bine de două luni de la ultimul meci, o perioadă destul de lungă pentru jucători fără participare în competiții. Ne-am reluat activitatea pe data de 11 iulie și din păcate, în acest răstimp, 5 jucători au părăsit echipa noastră: doi dintre ei au renunțat la activitatea sportivă iar trei au plecat la alte cluburi din țară.

În același timp însă ni s-au și alăturat trei jucători noi, doi dintre ei cu roluri pe pachetul de înaintare iar al treilea va completa linia de trei sferturi. Am avut o perioadă de 6 săptămâni destul de grea, în care am încercat, în prima parte, să ne concentrăm mai mult pe pregătirea fizică iar mai apoi pe partea tehnică și organizare.

Jucătorii s-au antrenat foarte bine și au răspuns pozitiv acestei perioade de pregătire. Vor fi nouă meciuri întinse pe parcursul a trei luni și jumătate și în plus, tot în aceast răstimp, vom avea și trei turnee de rugby în 7 plus Cupa României deci… vom începe o campanie intensă și grea.

Nu vreau să cred că vom întâmpina probleme în atingerea obiectivului nostru ca echipă. Este foarte important sa rămânem concentrați pe ceea ce ne dorim cu un singur gând: să câștigăm toate cele 9 meciurilor de campionat precum și turneele de rugby în 7”, a declarat antrenorul Cristian Săuan, pentru u-cluj.ro.

În play-out, în afara echipei CSM Galați, rugbyștii clujeni vor mai avea ca adversare pe RC Grivița București, Știința Petroșani, Politehnica Iași, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CS Năvodari, RC Bârlad, și CSU Alba Iulia.

Sandu Mureșan „