ISTORIC JUDO
Începutul judo-ului clujean datează din anul 1965 când la Institutul Agronomic se înființează o secție de inițiere având ca antrenor pe Doru Buțiu, student la facultatea de medicină veterinară, venit din Arad unde a fost elev al lui Mihai Botez, personalitate marcantă a judo-ului românesc. După absolvire, antrenamentele sunt conduse de Sallak Csaba, apoi de către Csep Janos (ambii studenți la medicină veterinară). Acesta din urmă preia secția nou înființată în cadrul Centrului Universitar Cluj, în anul 1968. Antrenamentele se țineau în sala de gimnastică a Casei de Cultură a Studenților, împărțită cu dansatorii de la Ansamblul studențesc „Mărțișorul”. Sala avea oglinzi, un element important în desăvârșirea tehnicii, de care au profitat din plin toți judoka. Președintele secției, Ioan Blăjan, student al Facultății de Medicină Generală, a susținut și impulsionat judo-ul până la sfârșitul mandatului.
După absolvirea facultății de către Csep Janos, antrenamentele sunt conduse în continuare de către fratele său, Csep Dezso. La Campionatul Național Studențesc (3-5 mai 1968) Clujul participă cu echipa Csep Janos, Csep Dezideriu, Ovidiu Munteanu, Doru Buțiu (antrenor), Szabo Ferenc, Polotca.
În 1968 se înființează Federația Română de Judo, care deschide, astfel, șansa ca la conducerea cluburilor de judo să vină specialiști, antrenori, care să predea judo la un nivel superior. În acest an Csép Dezső și Mircea Petrescu fac prima demonstrație în cadrul armatei cu ocazia zilei de 23 august. Primele rezultate notabile sunt aduse de către Dorel Vitan, vicecampion de juniori în 1970 și Gabriel Băruță medaliat cu aur la Campionatele Universitare. Acesta din urmă a fost component al lotului național de judo și al echipei Clubului Universitatea (divizia A) și a obținut licența de antrenor și arbitru. În 1970, Csep Dezideriu este vicecampion național.
Printre primii judoka în sala Centrului Universitar se aflau: Gabriel Băruță, Ion Coșeriu, Iorgu Popescu, Szabo Ferenc, Lenard Istvan, Dan Bulduș, Maxim, Gyorgy Mazsa, Claudiu Gomboșiu, Niculae Pop, Mihai Pop, Dionisie Rusu, Voicu Alexandru.
În 1971, Clubul Universitatea Cluj preia secția de judo a Centrului Universitar. Antrenor este numit Csép Dezső. În acest an se constituie două echipe care luptă pentru calificare în Divizia A. Prima a reușit calificarea, fiind compusă din: Gabriel Băruță la 63 kg, Fabian Mihaly 71 kg, Csép Dezso 80 kg, Nicolae Pop 93 kg, Mihai Pop +93 kg. Echipa a doua a fost formată din Maxim (63 kg), Claudiu Gomboșiu (71kg), Iorgu Popescu (80kg), Ion Coșeriu (93kg) și Ion Deceanu (+93kg).
În 1972, Ștefan Vodă, absolvent al IEFS București, cu specialitatea judo, este repartizat ca asistent universitar la Facultatea de Educație Fizică din cadrul UBB Cluj. El va prelua de la Csép Dezső funcția de antrenor al secției de judo a Clubului „Universitatea” Cluj. Fost component al echipei IEFS București, condusă de Ion Hanțău, era un experimentat sportiv cu un palmares bogat pentru acele vremuri: vicecampion național în 1969, campion național în 1970, de 4 ori campion universitar și 2 medalii de bronz la campionatele naționale. Cea mai bună performanță internațională a sa fiind locul V la Campionatul Mondial Universitar de la Londra. Această carte de vizită a adus speranțe judo-ului clujean. Personalitatea lui a marcat indubitabil o lungă perioadă din existența secției de judo. Trebuiesc menționate în afară de profesionalism, calitățile de om și atmosfera pe care a insuflat-o întregii echipe, lucru apreciat și de sportivii veniți din alte cluburi. A fost un bun tehnician, sportiv, profesor, prieten, factor de echilibru și bună înțelegere, cu simț al umorului, motive pentru care a fost respectat și îndrăgit. „Memorialul Vodă”, competiție organizată în fiecare an, este omagiul elevilor și colaboratorilor.
Alături de Csép Dezső și Nicolae Pop, acesta din urmă responsabil cu pregătirea juniorilor, Ștefan Vodă începe pregătirile pentru campionatele interne. Un rol important îl vor avea și președinții secției, începând cu Dr. Virgil Toma, urmat de Dr. Ioan Știrbu și economist Teofil Berinde. În scurt timp rezultatele încep să apară. Csép Dezső urcă pe locul III la categoria Open în cadrul Campionatului Național de Judo în 1972 și 1973, devine campion Universitar în 1975, 1976 și 1977. După absolvirea facultății, activează ca profesor de sport, antrenor de judo și își continuă activitatea sportivă ca veteran, ajungând Campion European în 2015.
În perioada 1976-1988, Clubul „U” Cluj urcă pe primul loc la campionatele naționale. Aceste frumoase performanțe au fost realizate de: Udvari Dezső în 1976, 1978 și 1979, Lazăr Loghin în 1981 și 1982, (vicecampion în 1983), Udvari Béla în 1981. Calitățile fizice și nivelul tehnic al unora dintre judoka medaliați îi promovează în lotul național de judo. Printre ei se vor număra: Vodă Ştefan, Csép Dezideriu, Pál Ladislau, Udvari Dezső (în 1977 urcă pe locul III la campionatele europene pe echipe), Lazăr Loghin, Sărac Radu, Toth Ștefan, Udvari Béla, Daniel Albert, Anca Ioan, Olteanu Remus, Jucan Alexandru, Hirişcău Adrian.
În 1976 echipa „U” Cluj câștigă medalia de aur la Campionatul Național Universitar. Echipa a fost formată din Valeriu Defta, Ștefan Vodă – antrenor, Csép Dezső, Pall Ladislau, Radu Sărac. Pe lângă aceștia, podiumul campionatelor naționale de judo a fost ocupat an de an tot de către sportivii clubului Universitatea Cluj. Medalii de argint: Balogh Mihai -1987. Medalii de bronz: Vodă Ștefan (1972, 1973 și 1974), Nagy Eugen (1973), Tőrők Ladislau (1973), Olteanu Remus (1973), Csép Dezideriu (1971), Udvari Dezső (1976, 1977), Páll Ladislau (1977), Anca Ioan (1977), Sărac Radu (1978), Toth Ștefan (1979), Bastucescu Sabin (1980), Daniel Albert (1981, 1982), Udvari Béla (1982), Bercean Florin(1982). Campionatul Național de judo pe echipe din 1972 și 1976 aduce clubul Universitatea Cluj pe locul IV.
În 1981 echipa Universității obține medalia de bronz (locul III). Unul dintre cei mai importanți componenți ai echipei Universitatea Cluj din această perioadă a fost Loghin Lazăr. A început judo în 1968, la Arad, având ca model pe fratele său, Ionel Lazăr, primul român campion internațional. Este elev al lui Mihai Botez, părintele judo-ului românesc. Ajunge la Cluj ca student la ICF unde continuă activitatea sportivă în cadrul categoriei 71 kg. În cei patru ani de studiu la Cluj, Loghin obține două titluri de campion national (1980, 1981), unul de vicecampion național (1983), unul de vicecampion european universitar (Bulgaria, 1982). În întreaga sa carieră a fost de 14 ori campion național. La veterani este de șase ori campion European și deține cinci titluri de campion mondial. A fost și secretar al FRJ și director de concurs la JO de la Sidney, în anul 2000.
În perioada 1981-1983, echipa de judo U Cluj organizează competiții amicale bilaterale cu echipa universitară din Glywice, Polonia. În 1988, la data de 1 octombrie, se înființează secția de judo fete, sub îndrumarea profesorului Florin Bercean. Ne amintim cu plăcere numele celor care s-au antrenat sub culorile clubului: Teodor Andronescu, Ioan Ardeleanu, Ioan Așchilean, Antonescu Peka, Avram Călin, Adrian Coc, Alexandru Baba, Mircea Bărbulescu, Doru Buia, Teofil Câmpianu, Constantin Clit, Ioan Deceanu, Fabian Imy, Fabian Mihai, Fangly Istvan, Fried Andrei, Fried Emeric, Gavril Pușcaș, Aurel Gurghianu, Viorel Ilioaia, Iozsa Csaba, Kovács Iosif, Mihai Podină, Vasile Sălăncean, Szabo Zoltan, Emil Trâmbițaș, Radu Urcan, Ioan Anca, Nicolae Bal, Florin Bercean, Petrică Matei, Andrei Pascu, Nicolae Pop, Adrian Rău, Gavril Baruţă, Claudiu Gomboșiu, Doru Butu, Horea Elefterescu, Constantin Negrea, Mihai Stoica, Remus Mareș, Ioan Roib, Mihai Cristea, Valeriu Defta, Ioan Dumitru, Silviu Lazăr, Iacob Cenan, Alexandru Gădălean, Aștileanu Păunel, Aurel Demian, Gergely Attila, Hadnaghy Ștefan, Marcevas l., Kadar Attila, Kiss Zoltan, frații Moldovan (Stelian, Radu şi Viorel), Orban Gyuri, Aurel Părduţiu, Andrei Păuşan, Dionisie (Dinu) Rusu, Viorel Rusu, Sarlos Pişti, Costel Teodorescu, Tőrők Ștefan, Alexandru Gesti Baba, Emil Cătană, Dan Hirişcău, Fane Mureşan, Pop Dan Nicolae, Octavian Raţiu, Gavrilă Sîntămărian, Marin Cos, Constantin Cozlovschi, Adrian Foitos, Dumitru Puiu Trenca, Florin Aluaş, Petre Barboș, Daniel Furda, Alexandru Jucan, Tanko Zoltan, Ioan Nelu Pop, Rareș-Dumitru Pop-Ciocoi, Sorin Pascu, Sever Nemeș, Adrian Ilie, Ștefan Doncea. Marius Vizer, viitor președinte al Uniunii Europene de Judo, iar apoi Președinte al IJF, s-a pregătit în dojo-ul Clubului Universitatea în perioada studiilor la Cluj.
Dintre sportivii clubului s-au format arbitrii Sabin Bastucescu, Claudiu Gomboșiu (categoria specială), Remus Oltean, Ioan Perțe. Ioan Perțe, ajuns profesor de judo în orașul Huedin, va aduce un aport deosebit judo-ului românesc, descoperind sportivi de valoare, medaliați la competițiile internaționale. Sabin Bastucescu a înființat și condus până în 2017 a doua Asociație Județeană de Judo din țară, unde cu profesionalism și dăruire a promovat judo-ul în școli, la sate, și a organizat competiții, inclusiv finale de Campionat Național.
După evenimentele din Decembrie 1989, situația financiară a cluburilor sportive suferă numeroase transformări. Inițial, multe cluburi se destramă sau își restrâng activitatea. Procesul de adaptare a judoului clujean la schimbările sociale va începe în 1990, președinte de secție rămânând economistul Teofil Berinde și antrenor profesorul ȘtefanVodă. Aceștia vor reuși să realizeze primele contracte financiare de sponzorizare ce vor proveni de la CFR, la vremea aceea una dintre cele mai mari companii feroviare din estul Europei. Acest ajutor financiar aduce medalii sportivilor care vor promova în lotul national: Cozma Ferdinand (1989, 1990), Moldovan Claudiu (1990), Mărginean Octavian (1990), Pop Dănuț(1990). Urmează competițiile de promovare în Superliga Națională de Judo, un deziderat ce va fi implinit în 1993. Lupta pentru calificare era foarte strânsă, având ca adversari echipe cu tradiție în acest sport olimpic: Steaua, Dinamo Bucureşti, Dinamo Braşov, Politehnica Iaşi. Sportivii antrenați de profesorul Vodă Ștefan care au atins acest obiectiv au fost: Mărgineanu Octavian, Barboș Petre, Ghiţă Nicolae, Pop Dănuţ, Mihu Dionisie, Duţu Constantin, Gergely Tamás, Tuferan Daniel, Bucurenciu Ovidiu, Balogh Mihály, Boboş Mihai, Pop Ioan Nelu, Szabo Alexandru, Muntiu Adrian, Năsăudean Alin.
Spre sfârșitul anului 1993 situația financiară a clubului se deteriorează, numărul sportivilor scade semnificativ, încât se ajunge la oprirea activității judo-ului masculin de performanță, secția fiind în prag de desființare. Cu un efort finaciar deosebit, ultima echipă de judo va mai participa cu succes la Campionatul Universitar pe echipe, unde va obține medalia de argint. Echipa studențească a fost formată din: Pop Ioan Nelu – căpitanul echipei,Tuferean Eugen, Bucurenciu Ovidiu, Duţu Constantin, Mihu Dionisie, Pop Dănuţ, Ghiţă Nicolae, Mărgineanu Octavian, Ciocoi-Pop Rareș. Aici se încheie cea de-a doua perioadă istorică a judo-ului din cadrul Clubului Sportiv „Universitatea” Cluj.
Ca bilanț general, timp de 22 de ani, între 1972 și 1994, profesorul Vodă Ștefan a format 19 campioni universitari, peste 20 de campioni naționali și a promovat în loturile naționale 8 sportivi. După 1995 judo masculin clujean se confruntă cu probleme financiare deosebit de grave, la fel ca întreg sportul românesc. Echipa de aur de altădată se destramă. Pentru a nu se pierde sportivii, dar și pentru a se promova judo-ul feminin, la început de drum în România, profesorii Ștefan Vodă, Clubul Universitatea și Florin Bercean, împreună cu CSM Cluj‑Napoca, realizează o fuziune a celor două cluburi, iar secția de judo devine Universitatea- CSM Cluj‑Napoca. Această asociere avea să se dovedească în scurt timp că a fost una de succes.
Profesorul Florin Bercean, în 1991, la doi ani de la înființarea secției de judo, obține 3 medalii, una de argint și două de bronz, prin Crina Cheța (argint și bronz) și Bartoș Emilia (bronz) și patru locuri V (Moldovan, Inclezan, Pena și Oltean), la acestea adăugându-se și locul IV pe echipe Divizia A, fiind primele rezultate de nivel național ale secției.
În 1992 se aduc 7 medalii (una de aur, trei de argint și trei de bronz, alături de cinci locuri V) la campionatele naționale de judo, prima campioană națională fiind Colceriu Cristiana. La campionatul național Divizia A, echipa antrenată de Florin Bercean obține medalia de argint și titlul de vicecampioană națională. Anul 1993 se încheie cu 14 medalii: 4 de aur, 4 de argint, 6 de bronz și 6 locuri V. La campionatele naționale Dinea Ioana (astăzi Aluaș) obține titlul de vicecampioană națională, iar Eger Erica obține o medalie de bronz. La băieți, Penea Horațiu obține o medalie de argint. Încep primele participări la campionatele internaționale. La „Cupa Ungariei” de la Baja locul I este ocupat de Țîț Lavinia, Turcuș Adriana, locul II – Bartoș Emilia, Doboș Loredana, locul III – Câmpeanu Diana, Eger Erica, Inclezan Geanina.
La Turneul Internațional de la Rodos, Grecia, Dinea Ioana (Aluaș), Eger Erika, Turcuș Adrian, Sălăgianu Fedea urcă pe primul loc, medalie de aur. Medalii de argint obținând la întrecerile pe echipe. Medalii de bronz au fost obținute de Dorelea Apahidean, Diana Câmpean, Selăjan Norma. La Campionatul Universitar echipa formată din studenții clubului „U” Cluj, Rareș-Dumitru Ciocoi, Bucurenciu Ovidiu, Duţu Constantin, Mihu Dionisie, Ghiţă Nicolae, Mărgineanu Octavian obțin medalia de bronz.
În anul 1994 se obțin 16 medalii: 4 de aur (Pena, Eger Erica și Mocean Irina), una de argint (Irimia), 11 de bronz și 12 locuri V. La întrecerile pe echipe se obține medalia de aur Divizia A, locul III la juniori și speranțe. La întrecerile internaționale, Mocean Irina obține medalia de aur la „Cupa Olandei”, iar Livia Ruso medalia de bronz.
Anul 1995 este anul îndreptat spre aducerea de sportivi valoroși. În acest an ajunge la Cluj Laura Moise (astăzi Moricz), ce se va lupta în cadrul categoriei 48 kg. Urmează Simona Richter, categoria 70 kg. Cele două sportive vor aduce cele mai importante medalii în doar 12 ani de activitate de mare performanță. Se obțin 14 medalii la nivel național: 6 de aur, 2 de argint, 6 de bronz și 4 locuri V. La întrecerile pe echipe „Speranțe” se obține un loc IV, iar junioarele devin campioane naționale. În diviza A de fete, echipa urcă în 1995 pe primul loc, devenind campioane naționale.
În 1996 se realizează contractul de colaborare între CS Universitatea – CSM și ARDAF. Această colaborare va aduce echipei de judo o mai bună finanțare și o creștere a calității pregătirii sportivilor. La finalul anului, U – CSM-Ardaf obține 22 de medalii: 9 de aur (CN), una de argint (CN) și una argint la CI ale Ungariei, 9 de bronz (CN) și 2 la Campionatele Internaționale și 11 locuri V (CN). La întrecerile pe echipe se obține medalia de aur, Divizia A. La nivel internațional – Campionatele Internaționale ale Ungariei, Richter Simona obține medalia de argint. În Olanda, la Campionatul European de seniori Moise Laura obține locul III şi Richter Simona locul III la Open.
România participă la a XXVI-a ediție a Jocurilor Olimpice ce s-a desfășurat la Atlanta, Georgia, Statele Unite ale Americii în perioada 19 iulie – 4 august 1996. Este prima participare a unei echipe de judo feminin a României la o competiție de cel mai înalt nivel. Simona Richter urcă pe locul IX la aceste întreceri, realizând una dintre cele mai bune performanțe ale judo-ului feminin românesc, demonstrând că viitorul acestui sport olimpic se îndreaptă spre o direcție bună. Este anul în care profesorul Florin Bercean este numit antrenor principal al lotului feminin.
În 1997 judo-ul clujean aduce 34 de medalii: 14 de aur, 9 de argint, 11 de bronz și 8 locuri V, titlul de vicecampioană națională, Divizia A. Pe plan extern, Simona Richter reușește să obțină patru medalii (argint la Campionatele Internaționale ale Ungariei, bronz la Campionatele Internaționale de la Praga și Iugoslavia, aur la Campionatele Internaționale ale Italiei). Laura Moise obține două medalii (argint la Campionatele Internaționale ale Ungariei, bronz la Internaționale Iugoslaviei), iar Ioana Dinea (Aluaș) două medalii de bronz (una la Campionatele Internaționale ale Ungariei și una la Campionatele Internaționale ale Iugoslaviei). La Campionatul Balcanic de Juniori, Cristina Fărcaș obține medalie de bronz.
În 1998 se aduce în pregătire la Cluj‑Napoca lotul olimpic de judo feminin în structura secției de judo și sub conducerea profesorului Florin Bercean. Se obțin 27 de medalii: 8 de aur, 6 de argint, 13 de bronz și 9 locuri V. Laura Moise, Ioana Dinea, Simona Richter, Cristina Bărbulescu, Loredana Popovici, devin componente ale lotului național de judo feminin. Tot în acest an, Laura Moise (48 kg) și Ioana Dinea (Aluaș) (52 kg) obțin medaliile de bronz la a XVI-a ediție a CM Universitar, Praga, iar Simona Richter locul V. Aceasta este prima mare performanță universitară de nivel mondial, confirmând valoarea judo-ului românesc universitar. La Munchen, Turneul Internațional de Judo, Ioana Dinea (Aluaș) obține medalia de bronz, iar Laura Moise și Simona Richter, locurile V. La Turneul Internațional de Judo de la Budapesta, Laura Moise urcă pe locul III. Sportivele Laura Moise (Moricz) și Ioana Dinea (Aluaș) primesc titlul de „Cei mai buni sportivi ai anului” ai județului Cluj.
În 1999, Centrul Olimpic se mută la Cluj‑Napoca, având ca profesori pe conf. dr. Ștefan Vodă și pe mai tânăra studentă de la FEFS, Geanina Andreica. Se obțin 31 de medalii: 14 de aur, 9 de argint, 8 de bronz și 8 locuri V. La nivel național pe echipe, echipa de judo fete obține titlul de campioană națională. La nivel internațional, Laura Moise devine vicecampionă europeană la Bratislava, Slovacia. Simona Richter obține locul V. Ioana Dinea obține locul IX. O perfomanță care confirmă pe deplin valoarea sportivei Laura Moise, fiind prima mare sportivă a judo-ului românesc care obține o asemenea performanță. La Campionatul Mondial Universitar de la Mallorca, Spania, Simona Richter (72 kg) devine vicecampioană mondială Universitară. Acest titlu mondial universitar, al doilea din cariera sa, o cotează ca fiind una dintre cele mai valoroase judoka a României la categoria sa. Rezultate anului îi aduc profesorului Florin Bercean titlul de antrenor emerit.
În 2000 – se obțin 45 de medalii: 16 de aur, 11 de argint, 18 de bronz și 9 locuri V. Anul 2000 este anul olimpic care aduce prima medalie din istoria judo-ului feminin românesc. În cadrul J.O. de la Sidney, Australia, a XXVII-a ediție, au participat trei sportive: Laura Moise (Moricz), cat. 48 kg, Ioana Dinea (Aluaș), cat. 52 kg și Simona Richter, cat. 78 kg. Cea mai bună performanță din istoria judo-ului avea să o realizeze Simona Richter, care urcă pe locul III (medalia de bronz), devenind primul judoka, la feminin, care aduce o medalie la Jocurile Olimpice de Vară. Ioana Dinea (52 kg) reușește să urce pe locul V, iar Laura Moise (Moricz) pierde calificarea pentru podium. Această performanță rămâne atât în istoria judo-ului românesc, cât și în istoria clubului, nici un sportiv al clubului „U” Cluj nu a reușit până atunci să urce pe podium la o asemenea întrecere. La nivel european cea mai valoroasă medalie este cea a Laurei Moise (Moricz), aur, și titlul de campioană europeană la categoria 48 kg, la Campionatele Europene de Judo de la Wroclaw, Polonia. Perfomanța este deosebită pentru judo-ul românesc și, în special, cel clujean, deoarece la această competiție două sportive au urcat pe podium: Laura Moise și Ioana Dinea. Este prima medalie importantă pentru judo-ul clujean, la o competiție europeană. Laura Moise (Moricz) reușind să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului, după ce în 1999 obținuse doar medalia de argint și titlul de vicecampioană europeană.
O medalie de mult așteptată, dar posibilă abia după 35 de ani de la înființarea secției de judo. Ioana Dinea (Aluaș) urcă la acest campionat european pe locul III, cat.52 kg, iar Simona Richter pe locul V (cat. 78 kg). La campionatele Europene pe echipe, Belgia, cinci sportive (din cele șapte) de la „U” CSM Cluj‑Napoca, Moise Laura (48 kg), Ioana Dinea (52 kg), Bădiţă Laura (57 kg), Sandu Alina (63 kg), Richter Simona (78 kg) obțin prima medalie la campionatele europene de seniori pe echipe, de argint și titlul de echipă vicecampioană europeană. Pe plan intern două echipe de judo feminin a clubului „U” CSM Cluj‑Napoca devin vicecampioane, Divizia A.
În 2001 se obțin 51 de medalii: 20 de aur, 12 de argint, 19 de bronz și 5 locuri V. Trei echipe feminine ale clubului obțin medalii: aur, echipa A, bronz, echipa B și locul IV echipa C, în cadrul Diviziei A de judo feminin. La Campionatul European de seniori de la Paris, Laura Moise (48 kg) devine vicecampioană europeană, iar la Jocurile Francofoniei, Canada, obține medalia de aur. Acest al doilea titlu de vicecampioană europeană o clasează pe Laura Moise în postura de favorită a categoriei 48 kg, la viitoarele campionate internaționale. Ioana Dinea (Aluaș) (52 kg) obține medalia de bronz la Campionatul European de seniori de la Paris. Cele două medalii, argint și bronz, confirmă valoarea sportivelor clubului clujean. Sportivul Marius Bucșă devine campion balcanic la Sarajevo, fiind primul judoka al clubului „U” Cluj care urcă pe podium la o întrecere masculină de acest nivel.
În 2002 se obțin 40 de medalii: 12 de aur, 11 de argint, 17 de bronz și 10 locuri V. Echipa „U-CSM Cluj‑Napoca” devine campioană națională, Divizia A. La Campionatul European de seniori din Slovenia, Laura Moise (48 kg) urcă pe locul III (medalie de bronz). Urmează o pauză de un an pentru sportiva Laura Moise (Moricz), aceasta fiind însărcinată. La Campionatul European de Cadeți, Gyor, Ungaria, Căprioriu Corina (Ștefan) (57 kg) obține medalia de bronz. Corina Căprioriu, o tânără speranță a judo-ului clujean, va avea una dintre cele mai strălucitoare cariere în anii care vor urma. La Campionatele Europene de Juniori de la Rotterdam și la Campionatele Mondiale de Juniori, Coreea, Marius Bucșă (90 kg) urcă pe locul III, obținând prima medalie la un Campionat Mondial de judo masculin din istoria clubului „U” Cluj.
În 2003 se obțin 56 de medalii: 20 de aur, 15 de argint, 21 de bronz și 9 locuri V. Cele două echipe ale U-CSM Cluj‑Napoca” urcă pe locul I (echipa A) și locul III (echipa B) în cadrul Diviziei A de judo feminin pe echipe. La „Forumul Olimpic al Tineretului European” Cătună Andreea ocupă primul loc, medalie de aur, iar la Campionatul European de Cadeți de la Baku, obține medalie de bronz. La Campionatul European de Cadeți de la Baku, Musteţea Oana (48 kg) urcă pe locul III (medalia de bronz). La Campionatele Europene de la Yerevan, Carmen Bogdan(48 kg) obține titlul de campioană europeană, iar Mirela Vasilan (70 kg), locul II. Andreea Galicza (52 kg), Marius Băban (63kg) și Bucșă Marius (90 kg) obțin medalii de bronz. Ioana Dinea (Aluaș) devine campioană balcanică. Marius Bucșă este medaliat cu bronz la International Master Bremen și la Campionatele Balcanice de la Belgrad.
În 2004 se obțin 59 de medalii: 22 de medalii de aur, 15 de argint, 22 de bronz și 12 locuri V. Două echipe de judo feminin ale U-CSM Cluj‑Napoca obțin medalie de aur (echipa A) și medalie de bronz (echipa B) în cadrul Campionatului Național pe echipe, Divizia A. La Campionatele Europene de la București, Ioana Dinea (Aluaș) devine campioană europeană a categoriei 52 kg. Aceasta este a doua medalie de nivel european la judo obținută de clubul U Cluj, o performanță unică în judo-ul clujean. La Campionatul European Juniori de la Sofia, Corina Căprioriu obține locul II. Aceste performanțe la nivel internațional aduc încredere clubului U Cluj, Performanțe care vor continua și în anii care vor urma.
La 15 mai 2005 secţia de judo U-CSM Cluj semnează un contract de colaborare cu secţia de judo CS Dinamo Bucureşti, dând naştere secţiei U – CSM – Dinamo. Se obțin 46 de medalii: 21 de medalii de aur, 16 de argint, 19 de bronz și 15 locuri V-VII. Cele mai importante performanțe internaționale sunt cele ale Ioanei Dinea (Aluaș), titlul de vicecampioană europeană la Campionatele Europene de seniori de la Rotterdam, Olanda. Sportiva Bogdan Carmen devine vicecampioană europeană, la Campionatele Europene de tineret din Ucraina.
În 2006 se obțin 63 de medalii: 22 de aur, 19 de argint, 22 de bronz și 22 de locuri V-VII și locul II la campionatele naționale pe echipe. Ioana Dinea (Aluaș), 52 kg – ocupă locul V la Campionatele Mondiale de la Budapesta. La Cupa Mondială de Judo de la Roma și București, medalie de aur. La Campionatul European din Finlanda medalie de argint. La Chinese Open Qingdao, China, medalie de bronz. Monica Ungureanu, cat. 48 kg obține locul V la Campionatele Mondiale de la Budapesta. La Cupa Mondială de la București, medalie de bronz. Corina Cărpioriu, cat. 57 kg, ocupă locul III, medalie de bronz, la Cupa Mondială de la București, medalie de argint. La „Memorial Vladimir Gulidov” de la Kransnoyarsk, Rusia, medalie de argint. Carmen Bogdan, cat. 48 kg, ocupă locul V la Cupa Mondială de la București. La Cupa „Memorial Vladimir Gulidov” de la Kransnoyarsk, Rusia, locul III, medalie de bronz, iar la German Open, Braunschweig, medalie de bronz. Anul se încheie cu o performanță deosebită pentru clubul U Cluj, aur și bronz la Cupa Mondială și titlul de vicecampioană europeană la fete.
În 2007 se obțin 82 de medalii: 32 de aur, 23 de argint, 27 de bronz și 28 locuri V-VII. La Zagreb, Serbia, la Campionatele Balcanice, sportiva Adelina Ispas, categoria 70 kg și Loredana Ohâi, categoria 52 kg, obțin medalii de aur. La Campionatul European de la Salzburg, Andreea Cătună urcă pe locul III (medalia de bronz), iar la Cupa Mondială de la Sofia este pe locul V. Corina Căprioriu continuă performanța la întrecerile internaționale. Obține medalii de argint la Sofia și la Praga, medalie de bronz la Cupa Mondială de la Moscova, una dintre cele mai mari întreceri ale anului. La Cupa Mondială de la Sofia, Ioana Aluaș, cat. 52 kg, obține medalia de bronz.
În 2008 se obțin 87 de medalii: 30 de aur, 24 de argint, 33 de bronz și 30 locuri V-VII. Ca antrenor, Florin Bercean realizează prima mare performanță de nivel olimpic din istoria judo-ului românesc, medalie de aur la J.O. de la Beijing, China, prin Alina Dumitru (Steaua Bucuresti), categoria 48 kg. Profesorul Florin Bercean fiind la a III-a participare olimpică din cariera sa de antrenor, el reușind performanța de a aduce pe locul III la J.O. de la Sidney pe sportiva Simona Richter. Un palmares unic în istoria judo-ului românesc. Această performanță îi aduce titlul de cel mai bun antrenor din Europa, titlul de „Antrenor al Anului 2008” în cadrul FRJ și Academiei Naționale de Sport, București. La Cluj este numit „Antrenorul Anului 2008”. Ioana Dinea (Aluaș), cat. 52 kg, obține în acest an medalii de bronz la Campionatul European de la Lisabona, la Grand Prix Hamburg și la Supercupa Mondială de la Hamburg. La Supercupa Mondială de la Hamburg Corina Căprioriu, cat. 57 kg ocupă locul III, Ioana Aluaș Dina, locul VII. La Grand Prix de la Abu Dhabi, Corina Căprioriu urcă pe locul II. Cupa Europeană de Cadeți, Zagreb, Loredana Ohâi, cat. 57 kg, medalie de aur.
În 2009 se obțin 155 de medalii: 41 de aur, 27 de argint, 39 de bronz și 48 de locuri V-VII, dintre care 13 medalii doar la întrecerile de înalt nivel internațional. Grand Prix, Hamburg, Andreea Cătună și Corina Căprioriu locul III. Grand Prix Abu Dhabi – Bogdan Carmen și Corina Căprioriu urcă pe locul II (medalie de argint). Grand Prix Madrid, Spania – Corina Căprioriu medalie de argint, iar Corina Căprioriu va mai obține un loc III la German Open de la Sindelfliegen, Germania. La Cupa Balcanică din Serbia, Carmen Bogdan medalie de aur, iar Violeta Dumitru medalie de bronz. La „Jocurile Francofoniei” din Liban, Monica Ungureanu, cat. 52 kg, urcă pe locul III (medalie de bronz).
În 2010 se obțin 42 de medalii de aur, 29 de argint, 44 de bronz și 36 locuri V-VII. La nivel național prima participare a echipei de judo-Kata, antrenată de lect. univ. dr. Petre Barboș. Locul II – Nagy Alpar și Foriș George, locul III – Petre Barboș. La nivel Internațional, sportivi ai echipei U Cluj obțin rezultate remarcabile: Cupa Mondială de la Sofia, Căprioriu Corina obține medalie de aur, Carmen Bogdan, cat. 48 kg, medalie de bronz, iar Monica Ungureanu, cat. 52 kg, locul VII. La Cupa Mondială de la Budapesta, Ungaria, Carmen Bogdan ocupă locul V, iar Corina Căprioriu locul VII. La Cupa Mondială de la Varșovia și Coreea, Corina Căprioriu obține medalia de aur, iar Andreea Chițu, medalie de bronz la Cupa Mondială de la Varșovia. La București, la Cupa Mondială, Carmen Bogdan, cat. 48 kg, Corina Căprioriu, cat. 57 kg, obțin medalii de aur, iar Monica Ungureanu medalie de bronz, cat. 52 kg. La Grand Slam, Dusserdolf, Germania și Abu Dhabi, Corina Căprioriu, locul III (medalii de bronz). La Campionatul European de la Viena, Corina Căprioriu obține titlul de campioană la categoria 57 kg, iar la Grand Prix de la Tunis obține medalia de bronz. La Grand Prix de la Tunis și la Rotterdam sportiva Carmen Bogdan urcă pe locul III. La Turneul Internațional de la Hamburg, Corina Căprioriu ocupă locul I (medalia de aur). Anul 2010 se încheie cu titlul de „Cel mai bun antrenor al Europei” pentru profesorul Florin Bercean. Un titlu care onorează și crește prestanța clubului U Cluj.
În 2011 se obțin 57 de medalii: 24 de aur, 9 de argint, 24 de bronz. Este anul care aduce prima medalie de bronz la un Campionat Mondial de seniori, prin Corina Căprioriu (Ștefan), cat. 57 kg, medalie obținută la Paris. În acest an vor avea loc cupe mondiale: Praga- Andreea Cătună locul II. Trei mari Grand Slam-uri: Paris – unde Corina Căprioriu obține locul III. Dusserdolf – cu locurile V și VII pentru Carmen Bogdan, Corina Căprioriu, iar la Rio de Janeiro – Corina Căprioriu, cat. 57 kg, medalie de aur. Două Grand Prix: Paris, Corina Căprioriu locul III, iar la Tokyo locul VII. Campionatul European de Seniori de la Istanbul, Corina Căprioriu devine vicecampioană europeană, iar la Campionatul Mondial de la Paris ocupă locul III. Campionatul European de tineret din Rusia, Loredana Ohâi obține medalia de bronz. Campionatul Balcanic din Serbia, Angela Mara, obține medalia de argint, devenind vicecampioană balcanică. Devin componenți ai lotului olimpic: Carmen Bogdan, 48 kg, Diana Kovaci, Monica Ungureanu și Andreea Cătună, cat. 52 kg, Corina Căprioriu, cat. 57 kg, Angela Mara, cat. 63 kg. La Divizia A pe echipe se obține un titlu de campioană națională (echipa A), unul de vicecampionă națională (echipa B). Patru medalii la judo kata: 2 de argint, Foriș George și Petricele Darius, iar Nagy Alpar, Petre Barboș medalii de bronz. Anul 2011 îi aduce din nou titlul de „Antrenorul Anului” profesorului Florin Bercean.
Anul 2012 este an olimpic. La Londra se desfășoară cea de-a XXX-a ediție a Jocurilor Olimpice. Profesorul Florin Bercean participă în calitate de antrenor pentru a IV-a oară. Pentru judo-ul românesc a fost unul de succes. Un succes așteptat cu sufletul la gură de către toți iubitorii sportului din România. Două titluri de vicecampion olimpic, Corina Căprioriu, cat. 57 kg și Alina Dumitru, cat.48 kg. Profesorul Florin Bercean a reușit pentru a doua oară consecutiv să aducă medalie olimpică la judo pentru România, prin Corina Căprioriu, dar și a doua medalie olimpică pentru clubul U Cluj, după cea a Simonei Richter (din 2000, de la Sidney). În anul 2012 se vor obține 21 medalii la nivel internațional: 3 de aur, 3 de argint, 2 de bronz, 2 locuri V și 5 locuri VII, la Cupe Mondiale. La Campionatele Europene și Grand Slam, Turnee Internaționale 13 medalii (5 de aur, 5 de argint și 3 de bronz, 2 locuri V și 6 locuri VII). Corina Căprioriu medalie de aur la Grand Slam de la Moscova, cat. 57 kg. Cătună Andreea, cat. 52 kg, se califică pe locul V la Cupa Mondială de la Sofia, și pe locul II la Cupa Mondială de la București. Tot la București, Cupa Mondială, sportiva Carmen Bogdan ocupă locul II, cat. 48 kg, Monica Ungureanu, cat. 52 kg, locul III, iar Loredana Ohâi, locul VII. Cupa Europeană de la Praga, Loredana Ohâi ocupă locul III. La Campionatul Național de Kata, Brașov, echipa „U” Cluj, antrenată de prof. Petre Barboș obține o medalie de aur, iar sportivii acestuia locurile IV (Foriș George) și VII (Nicolae Furtună). Finalul de an îi aduce titlul de „Cel mai bun antrenor al Europei” profesorului Florin Bercean, un motiv de mândrie pentru sportul românesc, dar mai ales clujean.
Anul 2013 se finalizează cu 41 de medalii de aur, 37 de argint, 36 de bronz, 45 de locuri V-VII. Pentru prima dată un sportiv cu deficiențe de vedere, al clubului U Cluj, participă la un campionat internațional paralimpic. Alexandru Bologa obține medalie de argint la Campionatul Mondial Paralimpic pentru juniori (sub 21 de ani) din Ungaria. Această primă participare recompensată și cu o medalie deschide drumul spre o abordare a sportului olimpic și din perspectiva sportivilor cu dizabilități. O abordare ce presupune implicarea unor specialiști în domeniu, lucru ce se va dovedi realizat în anii ce vor urma de către antrenorii acestui club, Tamas Gergely și Geanina Andreica (Inclezan). La Cupa Europeană de la Lisabona, Monica Ungureanu, cat. 48 kg, obține medalie de bronz. La Grand Prix de la Moscova, Monica Ungurean ocupă locul III. Monica Ungureanu reușește în acest an să mai obțină o medalie de argint la Open European de la Roma și un loc VII la Grand Prix, Germania. Bogdan Carmen, cat. 48 kg, locul VII. La Paris, Grand Prix, Loredana Ohâi, cat. 57 kg, obține medalia de bronz, iar la Grand Prix, Germania, locul V. La Abu Dhabi și Grand Prix, Coreea de Sud, Corina Căprioriu, cat. 57 kg, medalie de argint, iar la Grand Slam, Tokyo, locul VII. Corina Căprioriu, cat. 57 kg., ocupă primul loc (medalie de aur) la Grand Prix, China, în timp ce Monica Ungureanu și Loredana Ohâi ocupă locul V. La Cupa Mondială de la Roma, Ungureanu Monica este pe locul II, iar Corina Căprioriu obține medalie de aur. La Cupa Mondială de la Minsk, Loredana Ohâi, cat. 57 kg, ocupă locul II, iar Diana Kovacs locul VII. La Cupa Mondială de la Praga, Dumitru Violeta, cat. 48 kg ocupă locul V. La Cupa Mondială de la Lisabona, Ungureanu Monica locul III. La Campionatul Mondial de juniori din Slovenia, Alexandra Pop obține medalia de argint. Jocurile Francofoniei de la Nisa, trei medalii de argint (Diana Kovacs, cat. 48 kg, Matei Cristina, cat. 52 kg, Ohâi Loredana, cat. 57 kg). Campionatul European U23 din Bulgaria, Loredana Ohâi, cat. 57 kg, obține medalia de aur. Ștefania Dobre obține la Campionatele Europene din Estonia, medalia de aur, iar Camelia Ioniță, medalia de argint, la Campionatele Europene de juniori de la Zagreb. World Master, Rusia, Corina Căprioriu, cat. 52 kg, urcă pe locul III, medalia de bronz. Clubul „U” Cluj secția de judo organizează sub îndrumarea FRJ primul stagiu de Kosen Judo din România. Conducător de stagiu prof. Petre Barboș. Vor urma, tot în acest an, încă două stagii, iar în anul următor încă trei. O serie de sportivi ai clubului vor promova examenul de centuri negre (1-IV Dan) – 1 Dan: prof. Pop-Ciocoi Dumitru Rareș, Alpar Nagy, Banyai Beatrix, Foris George. 2 Dan, prof. Petre Barboș. 4 Dan – Simona Richter. La Campionatul Naţional Kata se vor obține o medalie de aur, (prof. Petre Barboș) două de argint (Furtună Nicolae, Banyai Beatrix) și una de bronz (Cătinean Iosif ) și un loc VII, prof. Rareș Dumitru Ciocoi-Pop.
În 2014 se obțin 47 de medalii de aur, 35 de argint, 53 de bronz, și 49 de locuri V-VII. La Grand Prix de la Zagreb, Monica Ungureanu, 48 kg, ocupă primul loc (medalie de aur), Loredana Ohâi, cat. 57 kg, locul III. Grand Prix, China, Monica Ungureanu medalie de aur, Corina Căprioriu, cat. 57 kg, locul V. La Grand Prix, Coreea de Sud, Monica Ungureanu ocupă locul V, iar la întrecerile Grand Prix de la Paris, Ohâi Loredana, ocupă locul VIII, cat. 57 kg. Căprioriu Corina, cat. 57 kg, la Grand Prix, Uzbekistan, medalia de aur, iar la Grand Prix, Budapesta, locul V. La Cupa Europeană, Belgia, Monica Ungureanu, cat. 48 kg, medalia de aur, Ohâi Loredana, cat. 57 kg, medalie de aur. La Cupa Europeană din Germania, Ioana Roxana și Matei Cristina, cat. 52 kg, locul III, iar Diana Kovacs, cat. 48 kg, locul V. La Cupa Europeană U21, Pop Alexandra, cat. 48 kg, medalie de bronz, iar Ștefania Dobre locul VII. La European Open, Roma, Ștefania Dobre, cat. 57 kg ocupă locul VII. European Open, Madrid, Căprioriu Corina, medalie de bronz, cat. 57 kg. La European Open, Belgrad, Monica Ungureanu, medalii de aur, cat. 48 kg și Ohâi Loredana, cat. 57 kg. Medalie de argint, Roxana Ioana, Cristina Matei, cat. 52 kg, Renata Bucătaru, cat. 63 kg, locurile V. Grand Slam de la Tokyo, Monica Ungureanu cat. 48 kg, locul VII. Grand Slam, Rusia, Ohâi Loredana, ocupă locul III, cat. 52 kg, respectiv 57 kg, iar Căprioriu Corina locul VII. Grand Slam, Abu Dhabi, Corina Căprioriu, medalia de bronz, cat. 57 kg. La Campionatul Mondial de seniori, Corina Căprioriu devine vicecampioană mondială. La Campionatul European din Franța, România se califică pe locul V. La Campionatul Mondial de juniori din SUA, Alexandra Pop obține medalia de bronz, iar la Campionatul European de Juniori de la București, medalia de argint. Pentru prima dată România reușește să obțină o medalie la Jocurile Olimpice ale Tineretului. Sportiva Ștefania Dobre, cat. 63 kg, devine vicecampionă olimpică de tineret, la Jocurile Olimpice ale Tineretului- China. Ștefania Dobre este cotată ca fiind cea mai performantă junioară a României. La Cupa Mondială de la Miami (U21), Alexandra Pop urcă pe locul III. La Campionatul Național de Kata, prof. Petre Barboș obține 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz (Petre Barboș, Nicolae Furtună și Nagy Alpard), Herinean Andrei, medalie de argint și Banyai Beatrix
medalie de bronz.
În 2015 s-au obținut 119 medalii: 63 medalii de aur, 61de medalii de argint, 57 medalii de bronz și 72 locuri V-VII. Printre sportivele cu cele mai importante rezultate se numără: Ștefania Dobre, Corina Căprioriu, Monica Ungureanu, Loredana Ohâi. Acestea participă la cele mai importante turnee de judo ale anului, unde obțin rezultate deosebite. Pe lângă aceste sportive se mai numără și: Renata Bucătaru, cat. 63 kg, participantă la „Universiada” din Coreea de Sud, Ioana Roxana, vicecampioană Balcanică la Sofia, Georgiana Ioniță, Paula Gliga, Anca Filipișan. Sportivii judoka veterani Csép Dezső, Nagy Arpad, Nicolae Futună, Petre Barboș, cu rezultate la campionatele internaționale de Kata și Veterani. În acest an participă pentru a doua oară la Jocurile Mondiale Paralimpice Alexandru Bologa, antrenat de către prof. Geanina Inclezan (Andreica). Ștefania Dobre reușește să obțină în 2015 un număr de 4 medalii și un punctaj favorabil pentru marile întreceri de judo: medalie de aur la European Open U21, Italia. Medalie de aur la Cupa Europeană de la Deva. Medalie de aur la Campionatul European de Juniori din Austria. Vicecampioană mondială U21, la Abu Dhabi. Campionatul European U23, Bratislava, locul V. Corina Căprioriu, cat. 57 kg participă la Grand Prix, Turcia, locul III, Grand Prix, Coreea de Sud, locul III, Grand Slam, Baku, medalia de aur, Grand Slam, Rusia obține medalia de argint. Campionatul Mondial de la Astana, Kazakhstan, medalia de argint, a doua din cariera acestei valoroase sportive, la un Campionat Mondial. Grand Prix, de la Tiblisi, locul V. Monica Ungureanu, cat. 48 kg – participă la Grand Prix, Germania, locul V. European Open, Austria, locul II (medalia de argint). Grand Prix, Turcia, locul III. Grand Prix, Coreea de Sud, locul V. Grand Slam, Baku obține medalia de aur. La Grand Slam Abu Dhabi, locul V. La Campionatul Mondial de la Astana, Kazakhstan, locul V. Cupa Europeană, România, medalia de aur. Loredana Ohâi, cat. 57 Kg la Grand Slam, Baku ocupă locul V. La Grand Slam Abu Dhabi ocupă locul III. La Grand Prix, de la Tbilisi, locul V. La European Open, Belgrad, medalie de aur. Pop Alexandra, cat. 52 kg obține medalie de argint la Campionatele Balcanice din Bulgaria. Campionatul European U23, Bratislava, locul V. O frumoasă perfomanță, în calitate de veteran, o realizează Csep Dezideriu, cat. 100 kg, la Campionatele Europene de Veterani, Ungaria, când devine campion european. La CN de Kata, echipa U Cluj obține două medalii de aur (Petre Barboș și Furtună Nicolae) și două de argint (Nagy Alpar și Banyai Beatrix).
În 2016 este un alt an olimpic. În acest an se desfășoară a XXXI- ediție a Jocurilor Olimpice. Întrecerile s-au desfășurat la Rio de Janeiro, Brazilia. Profesorul Florin Bercean participă pentru a cincea oară. Participă pentru a două oară și sportiva de la clubul „U” Cluj, Corina Căprioriu, cat. 57 kg, care urcă pe locul V, ceea ce o clasează printre cele mai bune sportive judoka din lume. Alături de Corina Căprioriu vor participa și Monica Ungureanu, cat. 48 kg și Loredana Ohâi, aceasta din urmă în calitate de coechiper de antrenament (sparing). Tot acum se desfășoară și Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Sportivul clubului „U” Cluj, Alexandru Bologa reușește pentru prima dată în istoria judo-ului românesc, a persoanelor cu dizabilități, să obțină medalia de bronz. Este însoțit de Tamas Gergely, acesta fiind la prima paticipare la Jocurile Paralimpice, în calitate de antrenor. Deși cu un număr mai mic de participări la competiții decât în 2015, Ștefania Dobre obține la Cupa Europeană din Austria medalie de bronz la categoria 63 kg, medalie de argint la Cupa Europeană din Germania și medalie de bronz la Cupa Europeană de la Ploiești, iar la Campionatul European de Juniori din Spania, medalie de bronz. Corina Căprioriu, cat. 57 kg, devine vicecampioană europeană la seniori, de la Kazan. La Grand Prix din Georgia reușește să urce pe locul VII. La Jocurile Europei de la Baku obține medalie de aur. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, cele mai importante întreceri dintr-un calendar competițional, nu-i mai aduc medalie Corinei, ci doar locul V, loc care îi recunoaște valoarea de judoka la nivel mondial. Monica Ungureanu participă la patru mari competiții internaționale: Cupa Europeană de la Sofia, Bulgaria, locul V, Grand Prix din Georgia, medalia de aur și Campionatul European din Rusia, locul III, Grand Prix, Tymen, locul V. Loredana Ohâi, cat. 57 kg, participă la patru competiții internaționale: Campionatul European de seniori, de la Kazan, medalie de aur, Cupa Europeană de la Sofia, medalia de aur și Grand Slam, Paris, locul VII. La Universiada din Coreea de Sud, se califică pe locul VII. Printre alți sportivi care au obținut medalii la întrecerile internaționale se numără: Ioancă Roxana, medalie de bronz la European Open din Germania și Pop Alexandra, cat. 52 kg, locul V. Veteranii Nagy Alpar, Furtună Nicolae, Petre Barboș aduc 5 medalii la turneele internaționale (în România, una de aur și una de bronz; în Ungaria, 3 medalii de bronz, iar în Croația, un loc VI). La CN de Kata se obțin cinci medalii (Nagy Alpar, Furtună Nicolae, argint, Petre Barboș, bronz, Răzvan Dragomirescu, bronz, și Arbuleac Nicolae, bronz), iar prof. Petre Barboș obține cel de-al 3-lea D, în urma examenelor din cadrul FRJ. Un tânăr sportiv cu mari speranțe pentru întrecerile Internaționale ajunge la clubul „U” CSM Cluj‑Napoca, Iosif Adrian Șulcă. În acest an obține titlul de campion național U18, cat. 66 kg.
În 2017 se obțin 114 medalii: 55 de aur, 30 de argint, 33 de bronz și 49 locuri V-VII. Sportivii clubului participă la întrecerile internaționale de judo unde reușesc să obțină rezultate recompensate prin medalii: trei de aur, două de argint și patru de bronz. În acest an se desfășoară Cupa Europeană din Polonia unde participă Alexandra Pop, Jocurile Francofoniei – Ioniță Ana- Maria, Cupa Mondială U18, participă: Silvia Gherman. Universiada de la Taipei, unde participă trei sportivi (Băldean Teodor, Oana Nicolaescu, Ioancă Roxana). Campionatul Mondial, Budapesta, cu patru sportivi: Monica Ungureanu, Loredana Ohâi, Ștefania Dobre și Pop Alexandra. Campionatul European U21 din Slovenia și Campionatul European U23. Roxana Ioancă, cat. 52 kg, la European Open de la Sarajevo obține locul III, iar la European Open de la București, locul VII. În acest an Iosif Adrian Șulcă obține al doilea titlu de campion național U18, cat. 66 kg, iar la Cupa Europeană de Cadeți, Cluj‑Napoca, obține medalia de aur. La Zagreb obține medalia de aur la Cupa Europeană de Cadeți, cat. 66 kg. și medalie de argint la Cupa Europeană de la Ploiești. Medalia de bronz la Cupa Europeană din Ungaria, cat. 73 kg. La Teplice, Cehia, Cupa Europeană de Cadeți, obține medalia de bronz și locul V la Bielsko, Polonia, cat. 73 kg. Ștefania Dobre obține doar locurile VII la Grand Prix, Germania și Campionatul European din Montenegro, dar la nivel național devine campioană națională a categoriei 63 kg. Monica Ungureanu, cat. 48 kg, participă la șase competiții internaționale, în cadrul categoriei 48 kg. Obține două medalii de aur, una la European Open București și una la Campionatul European de seniori din Polonia. Două medalii de bronz (Campionatul European de la Varșovia și Grand Prix, Germania). La European Open din Germania ocupă locul V. La Campionatul Mondial al Poliției de la Abu Dhabi devine campioană mondială. Loredana Ohâi obține medalia de argint la Cupa Europeană din Germania. Alexandra Pop, 48 kg – medalie de aur la European Cup de la Belgrad, locul VII la Grand Prix de la Baku, locul V la European Cup din Germania. La European Open de la Belgrad obține medalia de aur, iar la Grand Prix de la Zagreb, locul VI. Echipa de Kata și veterani „U” Cluj participă la Budapesta la „Judo Master”, unde sportivii antrenați de prof. Petre Barboș obțin o medalie de argint și una de bronz, la Campionatul Național de Veterani o medalie de aur, Nagy Alpar, și una de bronz, Furtuna Nicolae. Campionatul European de Judo Veterani, Croația un loc V și un loc VII. O participare la Campionatul Mondial de Veterani, Italia (Nicolae Furtună). La campionatele naționale de Kata, echipa „U” Cluj obține două medalii de argint (Herineanu Andrei, Nagy Alpar) și două de bronz (Petre Barboș și Petre Marius Ilieș).
În 2017 Sabin Bastucescu, președintele „Asociației Județene de Judo” și fost sportiv al echipei „U” Cluj se retrage de la conducerea asociației. Sabin Bastucescu a fost pentru judo-ul clujean unul dintre cei mai importanți conducători ai secției. Bazându‑se pe o experiență sportivă, dar și pe un spirit întreprinzător, Sabin Bastucescu conduce timp de 10 ani „Asociația Județeană de judo-AJJ”. Alături de Ioan Așchilean, vor contribui din plin la desfășurarea activității, nu doar a secției clubului, ci și a întregii activități a cluburilor de judo din județul Cluj. Unul dintre proiectele pe care le realizează Sabin Bastucescu, împreună cu Florin Bercean și Ioan Așchilean, este cel al FRJ „Judo la țară”, prin care s-a urmărit introducerea judo-ului în mediul rural, cu scopul de a se descoperi copii cu potențial de performanță și de mare performanță, dar și de a promova judo în aceste comunități mici. Sub mandatul său s-au desfășurat o serie de întreceri internaționale: Cupa Europeană, 2015-2017, competițiile de judo pentru copii, tineret și seniori, la nivelul Euro-Regiuni, având un nivel înalt de desfășurare. Sabin Bastucescu, a fost sportiv și organizator, iar ca arbitru, a obținut dreptul de a arbitra competiții de nivel național. Urmașa lui Sabin Bastucescu la conducerea Asociației Județene de judo Cluj este doamna Aurelia Cristea.
În 2018, la nivel internațional s-au obținut 3 medalii (una de aur, una de argint și una de bronz). La veterani și Kata, la Budapesta, o medalie de bronz și una aur (Nagy Alpar și Furtună Nicolae). La Campionatul Național de Kata, medalie de bronz, Nicolae Arbuleac. Echipa de fete a clubului se va clasa pe locul V, pe echipe, la Champions League, București. Ștefania Dobre obține un loc V la Grand Prix de la Haga și un loc VII la Grand Prix, Rusia, și devine dublă campioană națională. Corina Căprioriu, cat. 57 kg, participă la două mari competiții internaționale: Cupa Europeană de la Belgrad, unde urcă pe locul III, și la Grand Prix din Mexico, unde ocupă locul V. Monica Ungureanu, categoria 48 kg, participă la patru competiții internaționale, obținând un loc V (Grand Slam, Rusia) și trei locuri VII (Grand Prix Mexico, Grand Prix, Olanda și Grand Prix, Uzbekistan). Loredana Ohâi, cat. 57 kg, participă la două mari competiții internaționale și obține un loc V la Grand Slam, Rusia, și un loc VII la Grand Prix, Mexico. Alexandra Pop, cat. 48 kg, obține medalie de argint la Grand Prix, Tunis, locul VII la Grand Slam din Germania și Rusia. Una dintre cele mai importante performanțe ale judo-ului românesc, în acest an, o obține sportivul Iosif Adrian Șulcă, urcând pe locul III, cat. 73 kg, la Campionatele Naționale de Seniori de la Cluj‑Napoca, iar la Cupa Europeană de Cadeți, Cluj‑Napoca, urcă pe locul primul loc. La Zagreb, Cupa Europeană de Cadeți obține medalie de aur. Tot medalie de aur obține la Tunis, la Cadet African Cup. La Berlin, Cupa Europeană, urcă pe locul III. La data de 31 iulie 2018, Federația Internațională de Judo îl poziționează pe Iosif Adrian Șulcă pe locul II în clasamentul U18. La Buenos Aires, Argentina, se desfășoară Jocurile Olimpice de Tineret. În cadrul cat. 81 kg, Adrian Șulcă urcă pe primul loc, aducând prima medalie olimpică de aur la tineret din istoria judo-ului românesc. O performanță la fel de importantă ca și cea de la J.O. de vară. Titlul de campion olimpic îi aduce tânărului Șulcă recunoașterea valorii sale ca sportiv, dar și recunoașterea valorii antrenorilor săi. Se spune că „istoria continuă”, în acest caz, istoria judo-ului clujean „U” Cluj va continua.
Secția de judo a Clubului U Cluj a avut antrenori deosebiți de-a lungul istoriei sale, cum ar fi: Csép Dezső, Vodă Ștefan, Pop Ioan-Nelu, Petre Matei. Florin Bercean este unul dintre cei mai valoroși antrenori pe care i-a dat România. După numărul de medalii obținute de acesta poate fi clasat pe primul loc în Romania. Echipa sa de antrenori și elevi cu mare experiență competițională va duce mai departe judo-ul românesc. Antrenorii Geanina Andreica, Laura Moise, Simona Richter, Tamas Gergely, Anamaria Mititelu, Petre Barboș sunt deja pe urmele predecesorilor lor. Anii ce vor urma vor confirma valoarea judo-ului clujean. Aceasta este dată și de
faptul că judo-ul clujean este într-un continuu „Hajime!” (material realizat de Petru Bartoș și Claudiu Gomboșiu)
Portret Florin Bercean
Personalitate marcantă a sportului românesc, Florin Bercean este un om de succes, un succes ce doar în occident se poate realiza, dar pe care acesta a reușit să-l realizeze acasă, în România. S-a născut la 13.02.1963, în Cluj‑Napoca. A început practicarea atletismului sub îndrumarea domnului profesor univ. dr. Vasile Bogdan. A fost atras de judo după ce a urmărit un film despre arte marțiale. Avea 12 ani, când, Pop Lucian, un prieten din copilărie, l-a dus pentru prima data la o sală de judo, la Casa Pionierilor din Cluj‑Napoca. În 1980, Florin Bercean ajunge la Clubul U Cluj unde va fi antrenat de profesorul Vodă Ștefan, unul dintre marii antrenori ai judo-ului românesc. Va fi coleg cu mari judoka ai Universității Cluj: Loghin, Bela Udvari, Albert Daniel, etc. Antrenamentele și seriozitatea sa îl aduc în lotul național al României, participând la campionate europene şi mondiale. După absolvirea liceului, în anul 1983, Florin Bercean se încrie la ANEFS București, pentru a deveni profesor de educație fizică, unde va fi al doilea admis. În 1988 este absolvent și începe să antreneze în sala „Clujana”, apoi pe culoarele bazinului de înot de pe strada Dubălarilor, unde condițiile erau precare. Având sprijinul DJTS- Cluj, Florin Bercean reușește să-și desfășoare activitatea la Piscina Olimpică din Cluj, un spațiu nu foarte mare, dar mult mai bun față de precedentele.
Începând cu anul 1992 apar primele succese, care vor culmina cu participările (de 6 ori) la Jocurile Olimpice, unde a obținut 4 medalii. A fost recompensat cu titlul de antrenor emerit, și de două ori titlul de „Cel mai bun antrenor al Europei”.
1996 – antrenor principal al lotului feminin de judo.
1999 – al doilea mandat de antrenor principal al lotului feminin de judo.
2008 – îi aduce titlul de „Cel mai bun antrenor din Europa” și titlul de „Antrenor al Anului 2008” în cadrul FRJ și Academiei Naționale de Sport, București. La Cluj este numit „Antrenorul Anului 2008”.
2011 – titlul de „Antrenorul Anului”
2012 – titlul de „Cel mai bun antrenor al Europei”
Clasamentul final al sportivilor „U” CSM Cluj la campionatele internaționale oficiale, 22 de sportivi (20 de fete și 2 băieți) au cucerit 66 de medalii la CE, CM (juniori, tineret și seniori) și JO (tineret și seniori) în perioada 1996-2018.
Medalii obținute:
1996 – CE seniori, Olanda, bronz – Laura Moise (Moricz) („U”- CSM Ardaf ”)
1996 – CE seniori, Olanda, bronz – Simona Richter („U” CSM Ardaf ”)
1999 –CE seniori, Slovacia, argint – Laura Moise (Moricz) („U” CSM Ardaf ”)
1999 – CMU, Spania, argint – Simona Richter („U” CSM Ardaf ”)
2000 – CE seniori, Polonia, aur – Laura Moise (Moricz) („U” CSM Ardaf ”)
2000 – CE seniori pe echipe, Belgia, argint – Laura Moise, Ioana Dinea, Simona Richter, Alina Dumitru, Alina Bădiță („U” CSM Ardaf ”)
2000 –CE seniori, Polonia, bronz; – Ioana Dinea (Aluaș) („U” CSM Ardaf ”)
2000 – JO, bronz, Sidney, Australia, a XXVII-a ediție – Simona Richter („U” CSM Ardaf ”)
2001 – CE seniori, Paris, argint – Laura Moise (Moricz) „U” CSM Cluj
2001 – CE seniori, Paris, bronz – Ioana Dinea (Aluaș) „U” CSM Cluj
2001 – CE juniori, aur – Nicoleta Mihalcea „U” CSM Cluj
2002 – CE seniori, Slovenia, bronz – Laura Moise (Moricz) („U” CSM Cluj”)
2002 – CM juniori, Coreea de Sud, bronz – Marius Bucșă („U” CSM Cluj)
2002 – CE juniori, Rotterdam, bonz – Marius Bucșă („U” CSM Cluj)
2002 – CE juniori, Ungaria, bronz – Corina Căprioriu(„U” CSM Cluj)
2003 –CE tineret, argint, Yerevan – Mirela Vasian, (70 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret, bronz, Yerevan–Carmen Bogdan (48 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret, Yerevan, bronz – Andreea Galitza (52 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret, Baku– bronz –Oana Mustățea(57 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret – bronz –Cristian Bălan (63 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret, Yerevan, bronz – Marius Bucșă („U” CSM Cluj)
2003 – CE juniori, Baku, aur – Andreea Cătună („U” CSM Cluj)
2003 – CE juniori, bronz- Andreea Cătună („U” CSM Cluj)
2003 – CE juniori, bronz – Oana Mustațea (57 kg) („U” CSM Cluj)
2003 – CE tineret, aur – Carmen Bogdan (48 kg) („U” CSM Cluj)
2004 – CE seniori, aur – Ioana Dinea (Aluaș) („U” CSM Cluj)
2004 –CE juniori, argint – Corina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2005 – CE tineret, Ucraina, argint – Carmen Bogdan („U” CSM Cluj)
2005 – CE tineret, Olanda, argint – Ioana Dinea (Aluaș) („U” CSM Cluj)
2006 – CE tineret, bronz – Alina Croitoru („U” CSM Cluj)
2006 –CE seniori, argint – Ioana Dinea (Aluaș) („U” CSM Cluj)
2006 – CE juniori, bronz – Monica Ungureanu („U” CSM Cluj)
2007 – CE tineret, Salzburg, bronz – Andreea Florina Cătună („U” CSM Cluj)
2008 – CE tineret, aur – Andreea Florina Cătună („U” CSM Cluj)
2008 – CE seniori, bronz – Ioana Dinea (Aluaș) („U” CSM Cluj)
2009 – CM juniori – argint – Alexandra Pop („U” CSM Cluj – Palatul Copiilor)
2009 – CM juniori, argint Diana Kovacs („U” CSM Cluj)
2010 – CE seniori, aur – Corina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2010 – CE juniori, bronz Alexandra Pop („U” CSM Cluj)
2010 – CE juniori, argint – Diana Kovacs („U” CSM Cluj)
2010 – CE juniori, bronz – Loredana Ohâi („U” CSM Cluj)
2011 – CE seniori, bronz – Corina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2011 – CM seniori, bronz, Paris – Corina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2011 – CE tineret, bronz – Loredana Ohâi („U” CSM Cluj)
2012 – CE juniori, aur – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2012 – CE juniori, bronz – Camelia Ioniță („U” CSM Cluj)
2012 – A XXX-a ediție a JO, Londra, argint – Cărina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2012 – CE tineret, bronz – Loredana Ohâi („U” CSM Cluj)
2013 – CE cadeți, Bulgaria, aur – Loredana Ohâi („U” CSM Cluj)
2013 – CE juniori, Estonia, aur – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2013 – CE juniori, Zagreb, argint- Camelia Ioniță („U” CSM Cluj)
2013 – CM juniori, argint – Alexandra Pop („U” CSM Cluj)
2013 – CE tineret, aur – Loredana Ohâi („U” CSM Cluj)
2014 – JO tineret, China, argint – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2014 – CE juniori, argint – Alexandra Pop („U” CSM Cluj)
2014 – CM juniori, bronz – Alexandra Pop („U” CSM Cluj)
2015 – CM seniori, argint – Corina Căprioriu („U” CSM Cluj)
2015 – CE juniori 1, aur – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2015 – CM juniori 1, argint – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2016 – CE seniori, bronz, Monica Ungureanu („U” CSM Cluj)
2016 – CE juniori 1, bronz – Ștefania Dobre („U” CSM Cluj)
2016 – CE tineret, bronz – Alexandra Pop („U” CSM Cluj)
2017 – CE seniori, bronz – Monica Ungureanu („U” CSM Cluj)
2018 – CE juniori, bronz – Adrian Șulcă („U” CSM Cluj)
2018 – CE juniori, bronz pe echipe – Adrian Șulcă („U” CSM Cluj)
2018 – JO tineret, Buenos Aires, Argentina, aur – Adrian Șulcă („U” CSM Cluj).
2019. 82 de medalii: 30 aur, 22 argint, 30 bronz.
Champions League echipe, 16 noiembrie, Odivelas, Portugalia (Liga Campionilor):
Locul 3 – Andreea Chițu (-52 kg), Loredana Ohâi (-57 kg), Ștefania Dobre (-63 kg), Yonezawa Kaho (-70 kg), Suzuki Iori (+70 kg).
Campionatul Balcanic U21, 8-9 iunie, Zvornik, Bosnia și Herțegovina:
Locu 2 – Adrian Șulcă – 73
Locul 3 – Paul Creată – 90 kg.
Campionatul Balcanic U21, 15-17 iunie, Sibiu:
Locul 1 – Alexandra Mazilu – 78 kg
Locul 3 – Răzvan Bodea-73 kg.
Cupă Europeană de judo juniori, 22-23 iunie, Paks, Ungaria:
Locul 2 – Adrian Șulcă -73 kg.
Campionatul European de cadeti, 27-29 iunie, Varșovia, Polonia:
Locul 2 – Silvia Gherman – 48 kg.
Campionatul Balcanic U13, 6-7 iulie, Timișoara:
Locul 1 – Ariana Podea – 57 kg.
Campionatul European pentru nevăzători, 26-28 iulie, Genova, Italia:
– Alexandru Bologa -60 kg – Locul 1 individual și locul 2 pe echipe.
Cupă europeană U21, 10-11 august, Cluj-Napoca
Locul 1 – Adrian Șulcă – 73 kg
Locul 3 – Roxana Oprea – 48 kg.
Campioni naționali: 30
Finala CN U18, 22-24 februarie, Craiova:
Locul 1
– Gherman Silvia – 48kg
– Ditzac Ioan – 50kg.
Finala CN U23, 15-17 martie, Drobeta Turnu Severin:
Locul 1
– Alexandra Mazilu -78 kg
– Adrian Șulcă -73 kg
– Răzvan Bodea -81 kg.
Finala CN Seniori individual, 23-24 martie, Iași, 10 medalii- 5 aur, 3 argint și 2 bronz:
Locul 1
– Silvia Gherman – categ. -48 kg
– Alexandra Pop – categ. -52 kg
– Ștefania Dobre – categ. -63 kg
– Florisa Horvath – OPEN
– Ionuț Vasian – categ. -100 kg.
CN U14 și U16, 39-31 martie, Satu Mare:
Locul 1
– Adriana Podea – 57 kg (U14)
– Mihai Robert – 50 kg (U16)
– Oancea Claudiu -55 kg (U16).
Cupa României individual seniori, 17-19 mai, Poiana Brașov:
Locul 1
– Horvath Florisa – ctg -70 Kg
– Mazilu Alexandra – 78 kg
– Șulcă Adrian – 73 kg.
Campionatul Național Ne Waza seniori individual, 17-19 mai, Poiana Brașov:
Locul 1
– Ioniță Camelia – 52 kg
– Șulcă Adrian – 81 kg.
Finala Campionatului Național Seniori Echipe, 27-29 septembrie, Iași:
Locul 1 – ”U” feminin: Roxana Oprea, Camelia Ioniță, Denisa Așchiopoaiei, Cleonia Rîciu, Loredana Ohâi, Ștefania Dobre, Florisa Horvath, Serafima Moscalu, Alexandra Mazilu
Locul 2 – ”U” masculin: Zhuicov Petr, Borș Laris, Adrian Șulcă, Răzvan Bodea, Denis Mititelu, Oleg Kazanin, Paul Creața, Ionuț Vasian, Riccardo Stoica.
Campionatului Național Echipe U21 și a CN Ne Waza, 4-6 octombrie, Deva:
Locul 1
-”U” Cluj masculin: Burdusel Răzvan, Cabun Radu, Ciulifică Daniel, Șulcă Adrian, Ștefan Dediu, Creața Paul, Stoica Riccardo, Teodor Ștefan, Stoica Cristian, Codrea Ioan, Hobincu Mihai, Roman Alexandru
– Adrian Șulcă – categoria 81 kg.
Finala CN Ne Waza U14 și U16, 11 – 13 octombrie, Drobeta-Turnu Severin:
Locul 1
– Ariana Podea +52 kg U14
– David Gliga -46 kg U14
– Claudiu Oancea – 60 kg U16.
Campionatul Național pe Echipe U23 și Ne waza, 15-17 noiembrie, Deva:
Locul 1
– ”U” Cluj masculin: Răzvan Burdușel (-66 kg), Daniel Ciulifică (-73 kg), Răzvan Bodea (-81 kg), Paul Creață (-90 kg), Riccardo Stoica (+90 kg), Alexandru Roman (+90 kg)
– Răzvan Bodea – 81 kg.
2020. 39 de medalii: 19 aur, 7 argint, 13 bronz.
Odivelas European Judo Cup, 1-2 februarie, Odivelas, Portugalia:
Locul 3 – Serafima Moscalu -70 kg.
Warsaw European Open, 29 feb-1 martie, Varșovia, Polonia:
Locul 3
– Ștefania Dobre – 63 kg
– Serafima Moscalu – 70 kg
– Petr Zhulov – 66 kg.
Campioni naționali: 12
CN U23 individual, 6-7 martie, Oradea:
Locul 1
– Serafima Moscalu (-70 kg)
– Alexandra Mazilu (-78 kg)
– Adrian Șulcă (-73 kg)
– Răzvan Bodea (-81 kg).
Campionatele Naționale de Judo pentru Seniori, 24-27 septembrie, Poiana Brașov:
Locul 1
– Ștefania Dobre (categoria -63 kg)
– Serafima Moscalu (categoria -70 kg)
– Alexandra Mazilu (categoria +78 kg)
– Echipa ”U” feminin (Alexandra Pop-52 kg, Denisa Așchiopoaie – 57 kg, Ștefania Dobre – 63 kg, Serafima Moscalu-70kg, Alexandra Mazilu +70kg, Florisa Horvath -70kg).
CN U21, 15-18 octombrie, Poiana Brașov:
Locul 1
– Denisa Așchiopoaie (-574 kg)
– Adrian Șulcă (-73)
– Paul Creață (-90)
– Echipa Feminină (Denisa Așchiopoaie, Roxana Oprea, Teodora Oprișca-Pop).
Campionatul Național U23, 23-25 octombrie, Poiana Brașov:
Locul 1 – Echipa ”U”-CSM Cluj-Dinamo feminin: Roxana Oprea (-52 kg), Denisa Așchiopoaei (-57 kg), Teodora Oprișca Pop(-63 kg) și Alexandra Mazilu (70 kg).
Cupa României U23, 23-25 octombrie, Poiana Brașov:
Locul 1
– ”U”-CSM Cluj-Dinamo
– Alexandra Pop (-48kg)
– Adrian Șulcă (-73 kg)
– Florisa Horvath (-70 kg)
– Alexandra Mazilu (+78 kg).
Campionatul Național individual U16, 13-15 noiembrie, Poiana Brașov:
Locul 1 – Luciana Catană – 52 kg.