Două medalii de bronz la Campionatul Național de Seniori

Circul Globus din București a găzduit în perioada 6-10 noiembrie Finala Campionatului Național de seniori la box. Sportivii Andrei Șerdean și Tomas Baias, legitimați la secția de box a CS Universitatea Cluj au cucerit medaliile de bronz.

Cap de serie numărul 1 la categoria 81 kg, pugilistul universitar Andrei Șerdean a cedat în semifinala competiției în fața sportivului de la CS Chimia Rm. Vâlcea, Mihai Dezrobitu. Întrebat dacă este mulțumit de rezultat, boxerul clujean a declarat.

Nu sunt mulțumit deoarece de fiecare dată m-am oprit la bronz. Este a patra medalie de bronz pe care o obțin și oarecum mă nemulțumește, însă ce sa zic, muncim pe viitor mai mult și să sperăm că rezultatele vor crește.

Dacă de la Șerdean se aștepta o clasare pe podium, surpriza campionatului a fost sportivul de 38 de ani, Baias Tomas, care și-a adjudecat medalia de bronz a categoriei 69 kg. Acesta a trecut în primul meci de cap de serie numărul 1, după o luptă foarte hotărâtă și dârză de Petrică Purcaru, de la CS Năvodari. În meciul doi l-a învins pe Doru Iulian, legitimat la CS Jiul Petroșani, iar în semifinală a cedat în fața lui Dumitru Vicol de la CSM Suceava.

„A fost o luptă soră cu moartea, fantastică, iar după meci amandoi s-au accidentat și au ajuns la spital. Am avut încredere în băiatul ăsta și sunt foarte mulțumit de prestația lui. Dacă nu era accidentat el era eroul campionatului. Toată lumea ne-a felicitat, este un luptător fantastic, extraordinar”, a zis entuziasmat antrenorul sportivului universitar, Iosif Hercz.

Comments

comments