Baschetbalistele au cedat și partida retur din dubla cu Phoenix

 Sursă foto: Pagină Facebook - Club Sportiv Phoenix Constanța

Sursă foto: Pagină Facebook - Club Sportiv Phoenix Constanța

Sâmbătă, 29 septembrie, a avut loc meciul retur dintre CS ”U” Cluj și CS Phoenix Constanța pe parchetul Sălii Sporturilor din Constanța. Partida a contat pentru primul tur din Cupa României, care s-a desfășurat în dublă manșă.

Primul joc s-a disputat la Cluj-Napoca și a fost câștigat de echipa de la malul Mării Negre cu 77-73, ea porrnind cu un avans de 4 puncte în meciul retur. Constănțencele au controlat începutul partidei și s-au distanțat treptat, 15-5, iar la finalul primului sfert conduceau cu 19-12. În sfertul secund, Cutaș a mărit diferența la 11 puncte, 26-15, dar apoi gazdele nu au înscris câteva minute bune, ”U” Cluj reușind să înscrie 9 puncte, 26-24. Atacul gazdelor și-a revenit și la vestiare s-a intrat cu scorul 31-24.

După pauză, Phoenix a fost în avantaj și s-a distanțat la 16 puncte, dar finalul le-a aparținut „studentelor”, care s-au apropiat pe tabelă, 50-47. În ultimele 10 minute de joc, clujencele au redus din diferență și puteau să treacă în avantaj, dar gazdele au fost mai lucide în atac și au câștigat si partida retur, 67-59 (19-12, 12-12, 19-23, 17-12). Astfel, Phoenix Constanța s-a calificat în turul II al Cupei României și a câștigat dubla cu CS ”U” Cluj cu scorul general 144-132.

„Nu am stabilit un obiectiv clar în Cupa României, suntem o echipă nouă și vrem să vedem nivelul la care ne situăm. Meciurile le luăm ca atare și încercăm să corectăm greșelile și să creștem nivelul echipei pentru campionat”, a spus Carmin Popa, antrenorul clujencelor.

Comments

comments