Victorie muncită în meciul de rugby masculin de la Galați

 Foto: Facebook - Sportul Ilustrat

Foto: Facebook - Sportul Ilustrat

”U” Elbi Cluj-Napoca a reușit o victorie muncită dar cu atât mai bine-meritată în penultima etapă a Fazei a doua a Sezonului regular din Liga Națională de rugby masculin. Băieții noștri au învins în deplasare pe CSM Galați cu 31-10 după ce la pauză tot ei conduceau cu 12-3, într-o partidă disputată în condiții meteorologice foarte dificile, pe un teren desfundat și mustind de apă și în care Claudiu Curcă a fost desemnat jucătorul meciului.

Antrenorul Cristian Săuan a făcut pentru u-cluj.ro o analiză a evoluției elevilor săi: „A fost o partidă abordată cu mare încredere însă din păcate condițiile meteo ne-au cam stricat planurile. Ce a fost supărător este că am reacționat foarte lent la condițiile de joc: în astfel de situații, dacă nu se respectă precis regulile stabilite pentru o astfel de partidă jocul poate fi greu de controlat. În prima repriză jocul a fost exagerat de fragmentat, cauza principală fiind greșelile de mânuire a balonului. Nu se prea înțelegea dacă avem într-adevăr doar noi o problemă de joc sau ambele tabere se găsesc în această situație. Încet, încet însă, cred și pe fondul adaptării la condițiile de joc, am început să găsim soluții la posesie, să avansăm tot mai mult către terenul de țintă advers și să marcăm. Nu sunt supărat pe lipsa calității jocului cât pe faptul că nu am respectat cerințele  stabilite pentru această partidă. Important este totuși că am obținut ceea ce ne-am propus și trebuie să ne bucurăm pentru acest succes. Felicitări deci băieților pentru încă o victorie si pentru toată munca depusă.”

În etapa următoare, ultima a Fazei a doua a Sezonului Regular din Liga Națională de rugby, ”U” Elbi va primi sâmbătă, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” vizita echipei CSM Constanța într-o partidă decisivă pentru ocuparea locului secund și implicit pentru calificarea în grupa 5-8 finalul acestei a doua faze a campionatului.

Comments

comments