Odihnește-te în pace, Vasile Avram!

Fostul handbalist clujean, Vasile AVRAM, a fost condus duminica, 3 iulie 2022, pe ultimul drum de familie, prieteni, foşti colegi handbalişti din generaţia lui si de sute de consãteni din satul natal Chiuza, judeţul Bistriţa Nãsãud.

Vasile Avram a fost descoperit pentru sportul de înaltã performanţã de profesorul Gheorghe Zamfir, terminând junioratul la Şcoala Sportivã “Viitorul” Cluj-Napoca în anul 1974 când s-a transferat la CS “Universitatea” Cluj-Napoca. Aici, de-a lungul timpului, s-a perfecţionat sub îndrumarea profesorilor Romeo Sotiriu si Gheorghe Zamfir onorând şi apãrând culorile alb-negru şi semnul “U” între anii 1974 – 1984.

A fost component al loturilor naţionale de handbal la juniori, tineret şi seniori în perioada când România era multiplã campioanã mondialã şi medaliatã olimpicã.

Vasile Avram s-a remarcat, în primul rând, prin dedicarea de care a dat dovadă în tot ceea ce a făcut, dar şi prin modestia pe care a arătat-o. A dorit cu ardoare să promoveze sportul, şi în special handbalul şi valorile lui, drept pentru care şi-a continuat activitatea ca profesor-antrenor la Clubul Sportiv Şcolar Bistriţa.

Dumnezeu să-l odihnească!

Comments

comments