Un egal cât o victorie!

Echipa noastră de handbal feminin a realizat surpriza ultimelor ediții de campionat ieri, când a încheiat la egalitate, 27-27, meciul din etapa a 12-a a Ligii Florilor Mol contra multiplei campioane a României, CSM București.

Handbalistele din capitală au intrat pe teren aureolate de victoria categorică obținută cu doar câteva zile în urmă în Liga Campionilor, contra echipei SCM Râmnicu Vâlcea și au considerat că este suficient acest lucru pentru a câștiga în fața „studentelor”.

Pe parcursul meciului, această socoteală s-a dovedit complet eronată, elevele antrenorului Sebastian Micola au dat o replică viguroasă fostei deținătoare a Ligii Campionilor. dovedind că evoluțiile foarte bune din ultimele întâlniri nu au fost întâmplătoare.

Ba mai mult, fetele noastre au controlat prima repriză pe care au încheiat-o cu avantaj minim, 15-14 și în ciuda revenirii gazdelor din partea a doua, au fost foarte aproape de victorie: la scorul de 27-27, în ultimul minut, deși au avut superioritate numerică, universitarele au ratat atacul iar CSM-ul nu a reușit să mai pluseze pe tabela de marcaj în ultimele 5 secunde.

Cu toate că Cristina Neagu și Barbara Lazovic nu au jucat în acest meci, rezultatul de egalitate contează cât o victorie având în vedere diferența din clasament și a fost obținut cu aportul tuturor jucătoarelor Universității Cluj prezente pe parchetul Sălii „Traian” din Râmnicu Vâlcea.

„Un rezultat fantastic pentru noi. De pe vremea Jolidonului cand această echipă a traversat cea mai frumoasă perioadă, nu am mai avut parte de un asemenea rezultat.
Avem o încredere mare acum, simțim că putem muta și munții din loc, însă trebuie să rămânem modești și să muncim la fel ca până acum. Spiritul universitar se regăsește în totalitate în jocul nostru, vorbim de determinare, de atitutine și de luptă până în ultimul minut, acesta este și secretul nostru. Așteptările tuturor acum sunt mari, însă avem nevoie de liniște, fetele nu trebuie să simtă presiune, luăm fiecare meci în parte, dăm totul și la final vom vedea rezultatele. Avem o echipă foarte frumoasă și aș vrea să vină lumea în sprijinul nostru, fetele merită mult mai mult”, a subliniat Sergiu Cacoveanu, directorul sportiv al handbalistelor universitare.

Pentru ”U” Cluj au jucat Mădălina Ion și Viorica Țăgean în poartă iar în câmp au evoluat și au înscris Diana Lazăr 8 goluri, Judith Vizuete 7, Rebeca Necula 6, Florina Chintoan 2, Corina Cordoș 2, Florența Ilie 1, Raluca Nicolae 1, alături de Bianca Lupașcu și Denisa Șelever.

Comments

comments