Un deceniu de succese pentru secția de lupte de la ”U” Cluj

Se împlinește în acest an, un deceniu de la reînființarea secției de lupte a Clubului Sportiv Universitatea Cluj, o secție care se regăsește, din punct de vedere istoric, în chiar actul de constituire al clubului.

În anul 2013, sub coordonarea maestrului Aurel Șuteu, antrenor emerit, el însuși multiplu medaliat pe plan intern și internațional, ocupant al locului 5 la Olimpiada de la Moscova, luptele au reapărut în portofoliul ”U” Cluj iar cei 10 ani de existență au însemnat și 10 ani de numeroase succese concretizate în titluri naționale, la individual și pe echipe, la seniori și tineret.

Prima medalie de aur a fost obținută la fi­nala Campionatului Național pe echipe U20 în octombrie 2014. În anul următor, Roman Dușcov a cucerit patru medalii de aur la: Campionatul Național de juniori, Campionatul Național de tineret, Campionatul Național de Lupte pe Plajă și Cupa României. Tot în 2015 Gabriel Badea a obținut medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Lupte pe plajă, titlul național la U23 și argintul la seniori iar echipa sub 23 de ani a obținut titlul de campioană națională.

În iulie 2017, s-au desfășurat la Abidjan, în Coasta de Fildeș, Jocurile Francofoniei, unde Roman Dușcov a terminat pe treapta a doua a podiumului, cucerind medalia de argint a categoriei 70 kg.

Molnoș Norbert, Petruț Moigrădean, Boros Gabor, Tifan Istvan, Daria Telecan, Juon Mihaly, Jakab Arpad, Vlad Boeriu, Katona Beata precum și echipele de seniori, U20 și U23 au contribuit semnificativ, de-a lungul timpului, la cele peste 100 de medalii dobândite de secția de lupte de la ”U” Cluj în istoria sa recentă.

Viitorul este de asemenea promițător în condițiile în care, prin intermediul antrenorului Aurel Șuteu dar și cu contribuția directorilor Ovidiu Vasu și respectiv Alin Giurgiu, a fost stabilită o relație de colaborare între Clubul Universitatea Cluj și Clubul Sportiv Școlar „Viitorul” prin care tinerii sportivi școlari au posibilitatea să continue activitatea de performanță la ”U” odată cu încheierea perioadei junioratului.

Nu în ultimul rând secția se mândrește cu echipa feminină de lupte care a adus în panoplia clubului numeroase medalii în competițiile interne și internaționale.

La ceas aniversar, constatăm că luptele feminine de la ”U” Cluj au nu numai trecut și prezent ci și viitor, datorită colaborării cu CSS „Viitorul”, acolo unde maestrul Aurel Șuteu crește un buchet de sportive ce reprezintă schimbul de mâine. Dintre acestea se detașează Diana Szekely care la 16 ani este dublă campioană balcanică și care din acest an va reprezenta ”U” Cluj la categoria superioară de vârstă.

Spunea același Aurel Șuteu: „Suntem mândri de sportivii noștri care în cei 10 ani s-au aflat de nenumărate ori pe podiumurile de premiere, cucerind laurii întrecerilor și așa cum se întâmplă cu copiii de la CSS „Viitorul”, ușa noastră rămâne deschisă tuturor sportivilor care aleg să facă performanță și să reprezinte cel mai mare club studențesc din România”.

Comments

comments