Trei medalii la finala de Probă Completă

În perioada 29 septembrie – 2 octombrie a avut loc la Domeniul Cantacuzino din Florești, județul Prahova, finala Campionatului Național de Probă Completă – Novici și Prenovici, precum și un Concurs Internațional de Probă Completă de 1*, 2* și 3*. Proba Completă este una dintre cele mai dificile probe deoarece cuplul cal-călăreț trebuie să demonstreze în prima zi a competiției la proba de dresaj eleganța și exactitatea efectuării mișcărilor cerute în progresia de dresaj, care se continuă în a doua zi cu pregătirea fizică și curajul de a trece peste obstacole de cross, care se desfășoară pe un teren variat, cu diferențe de nivel și cu obstacole naturale care diferă în lungime de câțiva km. Proba continuă în cea de-a treia zi cu sărituri peste obstacole în arena de concurs, unde trebuie să termine parcursul cu cât mai puține puncte de penalizare și într-un timp cât mai bun. Câștigătorul se desemnează în urma cumulării punctelor de pe cele trei zile de concurs. Specificăm că această probă se desfășoară în toate cele trei zile de același cuplu cal-călăreț.

La finalul celor trei zile de concurs, cuplul Jeronimo – Adrian Gherghina de la Universitatea Cluj a obținut titlul național la Prenovici, iar titlul de vicecampion a venit tot la ”U” prin Quirro T – Călin Nemeș. Călărețul Universității Cluj, Călin Nemeș, a mai cucerit un trofeu de campion cu Vivian la Novici și a ocupat locul IV cu Eros la Concursul Internațional de Probă Completă de 1*, la care au participat călăreți din România, Ungaria, Italia, Bulgaria și Anglia.

„A fost unul dintre cele mai frumoase concursuri de probă completă, cu o organizare impecabilă iar Domeniul Cantacuzino a fost un loc ideal pentru organizarea acestei competiții. A fost o participare numeroasă din cinci țări, iar concursul internațional a fost o calificare pentru finala de Probă Completă de 1* de la Sighișoara din luna noiembrie”, a declarat antrenorul secției de echitație a CS ”U”, Tudor Ciplea.

Următoarea competiție ecvestră este programată la sfârșitul acestei săptămâni, 7-9 octombrie, când va avea loc la Prejmer, Brașov, Finala Campionatului Național de Obstacole, Tineret, Amatori și Forță.

Comments

comments