Tensiuni în meciul de volei masculin cu SCM Zalău

Meciul dintre ”U” Cluj-Napoca și SM Zalău din cadrul etapei a  8-a a Diviziei A1 la volei masculin s-a încheiat cu scorul de 3-0 (25-11, 25-15, 25-17) în favoarea sălăjenilor dar jocul a fost marcat de tensiuni uneori vehemente între banca tehnică a echipei noastre și arbitrii întrecerii.

La finalul partidei, antrenorul Milan Bratic a explicat pentru u-cluj.ro

„În meciul cu SCM Zalău am suferit o înfrângere meritată care, în opinia mea, are la bază doi factori: pe primul  îl găsim la echipa noastră care nu a reușit să stabilească o legătură coerentă și constantă între preluare și atac ceea ce denotă clar că avem o problemă la conducătorii de joc. Este o problemă care se perpetuează de la meci la meci prin pase incorecte ale ridicătorilor care, în plus, nu iau decizii în conformitate cu instrucțiunile primite.

Cel de al doilea factor este, în opinia mea, cel puțin la fel de important și anume modul în care am fost tratați de arbitri care pur și simplu nu ne-au permis să jucăm și să ne punem în practică strategia la serviciu în condițiile în care echipa adversă a recepționat servele noastre în rotație greșită pe tot parcursul jocului, greșeli pe care arbitrii nu au vrut să le sancționeze.

De altfel întreaga lor atitudine, chiar de la intrarea în sală a fost una ostilă continuată apoi cu refuzul de a ne comunica numărul de time-out-uri rămase sau numărul de schimbări făcute. De la bun început a fost clară intenția arbitrilor de a favoriza echipa adversă, cu precădere arbitrul numărul 2 care a avut o comunicare prietenoasă cu antrenorul de la Zalău și în schimb a refuzat să îmi răspundă și mie la întrebări ceea ce ar fi fost de datoria lui. Mai mult, la finalul partidei, când l-am întrebat pe arbitrul 2 de ce nu a penalizat rotațiile greșite, domnia sa mi-a răspuns, râzând, că aceasta este o prevedere regulamentară inventată de mine ceea ce e uimitor pentru că ea face parte din abc-ul voleiului pe care și un începător trebuie să îl știe cu atât mai mult cineva care oficiază într-o competiție așa de importantă.

Este clar că în aceste circumstanțe nu puteam obține mai mult și cu toate că jucătorii au partea lor de vină, îi și înțeleg într-o anumită măsură. În câteva momente am jucat bine dar elanul ne-a fost repede tăiat de greșelile pe care eu le consider intenționate ale arbitrilor. Nu obișnuiesc să analizez prestația acestora dar când cineva taie din start toate căile de comunicare e clar că greșelile nu mai sunt accidentale.

Punctele formației noastre au fost reușite de: Vlad Negrean 9, Radu Tănase 8, Mihai Popovici 6, Claudiu Iov 4, Tudor Mocan 2 și Mădălin Dăineanu 1 punct.

În etapa a 9-a, ”U” va întâlni sâmbătă, în deplasare, campioana Arcada Galați.

  • volei-masculin-zalau-2022-3
  • volei-masculin-zalau-2022-1

Comments

comments