Stejăreii au pierdut cu Olanda

 Sursă foto: Rugby Europe

Sursă foto: Rugby Europe

Echipa națională de rugby masculin U20 a disputat duminică, 31 martie, prima partidă din cadrul Campionatului European, care are loc la Coimbra, Portugalia. Stejăreii au întâlnit selecționata Olandei și au pierdut cu 7-8.

Olanda conducea la pauză cu 5-0, după ce a preluat conducerea jocului în minutul 5, până atunci posesia alternând. În repriza secundă, Cristian Bumbac a primit cartonașul galben, iar România a rămas în 14 jucători. Adversarii au stat în jumătatea românilor de teren până în minutul 63 când Jesse de Vries a concretizat o lovitură de pedeapsă de la linia de 22, central pe butul stejăreilor.

În minutele de final, olandezii au greșit și jucătorii antrenați de Horea Hîmpea au avut șansa contraatacului, însă adversarii le-au blocat drumul spre eseul care avea să vină, autor Dragoș Ser, încercare transformată de Alexandru Harasim. Stejăreii au încercat să recupereze deficitul de pe tabelă, dar a fost prea târziu, astfel că Olanda a câștigat partida cu 8-7.

În formula de start s-au aflat și rugyștii universitarii Darius Plăcintar și Andrei Mihalache, iar Vlad Bocăneț a fost rezervă. Următorul meci al naționalei U20 este în 3 aprilie cu Spania.

Sursă: www.frr.ro

Comments

comments