Start în pregătiri la handbal masculin

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj a marcat ieri debutul pregătirilor pentru noul sezon, unul în care „studenții” vor evolua din nou în Liga Zimbrilor. Conștienți că prezența pe prima scenă va fi o misiune deloc ușoară, sportivii, conducerea tehnică și cea administrativă pornesc la drum cu speranță și încredere într-o comportare meritorie în noua ediție a Ligii Naționale de handbal masculin.

Vladimir Vojvodic este antrenorul care a condus în sezonul trecut pe „U” Cluj spre promovare și tot el este cel care și-a asumat noul drum în prima ligă.

“Avem o echipă tânără din care o bună parte o reprezintă băieții cu care am jucat anul trecut în liga secundă. Am considerat că merită să rămână și în actualul sezon și eu cred că pot juca în prima ligă. Pe lângă ei am reușit să aducem 3-4 jucători din Liga Zimbrilor și cu ei sperăm să facem ceva bun pentru “U” Cluj. Nu avem jucători puternici și de aceea vom miza pe viteză în joc, cu care cred că putem surprinde adversarii. Îmi doresc să jucăm bine și să ne luptăm nu numai pentru menținerea în prima ligă ci și pentru un loc cât mai bun”, a declarat antrenorul Vladimir Vojvodic.”

Handbaliștii de la „U” Cluj s-au declarat la rândul lor dornici să dovedească faptul că promovarea a fost un eveniment meritat și să confirme prestația bună din liga secundă.

Ionuț Ramba este cel mai titrat jucător al echipei noastre:

“Mă bucur să fac parte din acest proiect, e o echipă tânără și ambițioasă, eu unul îmi doresc să mă integrez cât mai repede, să fim toți sănătoși, să ne omogenizăm în perioada următoare și să facem meciuri bune în turneele amicale și la începutul campionatului să fim toți sănătoșim să putem juca cu spectatori și să ne bucurăm împreună de spectacol. Sperăm să ne bucurăm împreună de spectacol la începutul sezonului. Probabil pentru unele persoane e o surpriză că sunt aici, însă contează mai puțin ce crede lumea, cel mai important este ce simt eu, ce e mai important pentru familia mea și mai ales că eu cred în acest proiect. Îmi doresc ca orașul să aibă o echipă de handbal compeititivă, care să crească de la an la an și sper să avem un început bun. Va fi destul de greu să ne menținem în prima ligă, suntem conștienți de asta, avem mult mai mult de lucru decât celelate echipe dar o să muncim mai mult, o să luăm fiecare meci în parte și sper ca și cu ajutorul spectatorilor să facem meciuri frumoase și să ne bucurăm de handbal.”

Dragoș Iancu, un alt transfer de marcă în această vară a făcut un apel la suporteri să vină la sală și să încurajeze echipa:

”Am o emoții, parcă nu mai știu să joc în fața suporterilor dar aș fi super recunoscător dacă ar veni și sunt convins că ne-ar da o energie în plus pentru a câștiga meciurile de pe teren propriu”

Patrick Ardelean este unul dintre cei mai tineri jucători din lotul echipei noastre de handbal masculin:

“Înseamnă foarte mult pentru mine să fiu aici, e rezultatul muncii mele de 6-7 ani, am început handbalul la 11 ani și acum am ajuns aici alături de jucători exoperimentați. Din campionatul intern îmi plac jucătorii de la Dinamo, iar din afară îl apreciez pe Domen Makuc de la Barcelona iar visul meu este să evoluez în Champions League.”

Călin Hossu, deja un jucător cu experiență și cu multe meciuri în Liga Zimbrilor mizează la rândul lui pe viteză și pregătire fizică:

”Mă simt foarte încrezător acum că ne-am îmbunătățit echipa, au mai venit câțiva jucători cu experiență de care aveam mare nevoie. Așteptăm să începem sezonul, urmează perioada de pregătire în care trebuie să ne punem pe picioare. Deși suntem mai tineri, noi trebuie să surprindem prin pregătire fizică, prin viteză și după turneul de baraj am prins cu toții înceredereașa încât cred că o să fim o surpriză plăcută.”

În final, Liviu Hossu, managerul echipei, a completat:

„Sunt mulțumit că ni s-au alăturat câțiva jucători cu experiență și cred că putem să mergem din ce în ce mai sus. Sigur, în primul an trebuie să ne menținem în Liga Zimbrilor, un obiectiv foarte dificil dar în acelați timp foarte posibil cu jucători români și jucători tineri. Singurul străin pe care sper să reușim să îl aducem aici este băiatul antrenorului, Janja Vojvodic, un jucător care a făcut parte din lotul lui Vardar Skopje. Și da, cred că avem români foarte buni și clujeni foarte buni la handbal. Aș vrea ca suporterii să știe că muncim din greu și că o să luptăm la fiecare meci ca și când ar fi o finală. Vom da totul pe teren.”

  • hm
  • hm1
  • hm3
  • hm4

Comments

comments