Scor prea mare la Timișoara

Universitatea Cluj a fost întrecută ieri, 15 mai de SCM USAMVB Timișoara cu 80-17 (54-10), în deplasare, într-un meci din etapa a 4-a a Ligii Naționale de rugby, Grupa A.

Gazdele au pornit foarte bine jocul și până la pauză, au marcat 8 eseuri transformate la care ”U” a replicat doar cu două încercări, prima repriză încheindu-se cu 54-10. În partea a doua timișorenii și-au mai trecut în cont patru eseuri, în vreme ce băieții noștri au mai marcat un eseu transformat, acestea fiind și ultimele puncte ale partidei încheiate cu 80-17.

Pentru ”U” au înscris Moyake, Hîncu și Herman câte un eseu și Melniciuc o transformare. De notat că nici una dintre echipe nu a încercat în acest meci să transforme vreo lovitură de pedeapsă.

Într-o altă partidă a Grupei A CSM Ştiinţa Baia Mare a trecut de Ştiinţa Petroşani cu 54-15 (33-5) iar meciul CSU Alba Iulia – Rugby Club Gura Humorului se va juca în 29 mai. În urma acestor rezultate, ”U” se află pe poziția a 3-a în clasament cu 10 puncte din 4 jocuri, devansată fiind de SCM USAMVB Timișoara cu 15 puncte din 3 jocuri și Știința Petroșani cu 15 puncte din 4 jocuri.

După această partidă, antrenorul Cristian Săuan a declarat:

„Din păcate sunt prea multe puncte primite iar la un scor atâta de mare nu putem da vina doar pe diferența mare de valoare dintre Timișoara și noi. Nu, deloc! Din partea noastră a lipsit complet dorința și atitudinea, cel puțin în prima repriză, când noi știam exact că, atunci când avem cu toții atitudinea potrivită pentru o astfel de etapă, putem compensa diferența de valoare. Cu părere de rău pentru jucători noștri dar din păcate astăzi au lipsit complet absolut toate piesele care completează întregul unui jucător de rugby. Și bineînțeles putem atașa la prestația noastră și lipsa de jucători specializați pe posturile de linia întâi (și nu numai) unde suntem nevoiți, din păcate, să folosim jucători relocați de pe alte posturi, a căror eficiență scade clar, în aceste condiții, undeva la jumătate din potențial. Aceste lucruri trebuie spuse pentru că sunt factori care pot influența destul de mult organizarea jocului nostru. Avem în față o săptămână în care noi nu jucăm, o săptămână în care vom încerca să ne recuperăm forțele și poate și câțiva din jucătorii accidentați, pentru etapa din 29 mai când vom juca cu Știința Petroșani acasă la Cluj-Napoca.”

Sursă Foto: SCM USAMVB Timișoara.

Comments

comments