Rugby: gânduri la început de drum

Csaba Gál este noul președinte al secției de Rugby ”U” Cluj și imediat după începerea activității a avut amabilitatea să spună câteva cuvinte pentru site-ul ”U” Cluj.

„Gândurile cu care pornesc la drum sunt pozitive și optimiste. Intenția mea era să îmbrac tricoul ”U”  în continuare, dar soarta mi-a adus o provocare uriașă: trebuie să învăț să mă lupt pentru rugby de cealaltă parte a baricadei, cu atragerea de sponsori, de spectatori, de promovare a principiilor sportului, a rugby-ului în special. Cred că va fi o provocare mult mai mare decât cariera de sportiv. Avem un lot de jucători care, la ce primesc în clipa de față de la rugby, merită toată lauda și toată recunoștința noastră. Aproape toți din cadrul secției lucrează 8 ore și vin cu zâmbetul pe buze la antrenamente. Am reușit să-i observ, chiar fizic, zilnic la antrenamente făcând pregătire fizică cu ei. Am observat câtă dorință și câtă pasiune pun în ceea ce fac și cred că merită mult mai mult. Merită să poată aborda sportul chiar și dintr-o latură de performanță. Din acest punct de vedere mă alătur echipei din funcția de președinte cu mare ambiție și multă dorință”.

Csaba Gál a început rugby-ul în 1997 la ”U” Cluj, iar din anul 2004 a jucat patru sezoane la Dinamo unde a obțiunut o medalie de bronz. În anul 2009 s-a transferat la Știința Explorări Baia Mare, unde în 5 ani a câștigat 3 campionate ale României, 3 cupe și o supercupă. Și-a încheiat cariera de jucător la ”U” Cluj, unde a mai jucat din 2014 până în 2018. Csaba Gál are la activ 88 de selecții la echipa națională, cu care a participat la 3 Cupe Mondiale și a devenit campion european în anul 2006. De asemenea, a evoluat în peste 70 de meciuri în Cupele Europene.

Comments

comments