Replică dârză pentru ”U” Elbi pe Arena Zimbrilor

 Foto: rugbyromania.ro

Foto: rugbyromania.ro

În prima etapă a Ligii Naționale de rugby Kaufland, ”U” Elbi Cluj-Napoca a întâlnit  în deplasare, în Arena Zimbrilor pe CSM Știința Baia Mare. Chiar dacă au dat o replică dârză care a pus deseori probleme gazdelor, băieții noștri nu au fost în măsură să reziste mai puternicilor lor adversari și au fost întrecuți cu 38-7 (26-0).

Singurul eseu al „studenților” a fost marcat în minutul 48 de Teodor Ursu și transformat de căpitanul Toma Mârzac. Mai notăm că în repriza secundă ”U” Elbi a evoluat timp de 10 minute în 13 jucători după eliminarea aceluiași Mârzac și a lui Paul Herman.

La finalul întâlnirii, antrenorul Cristian Săuan a făcut pentru u-cluj.ro o amplă analiză a acesteia: „A fost o partidă cu o primă repriză în care am avut o posesie foarte redusă. Și asta cred că s-a întâmplat pe un fond de lipsă de încredere în forțele proprii, poate un oarecare pronostic anticipat față de scor și adversar, nu am reușit să ne activăm de la bun început așa cum am cerut și să ne batem mai mult pentru baloanele noastre. Nu am reușit să ne câștigăm mingile în fazele fixe iar de aici jocul a luat o direcție complet nefavorabilă pentru noi. Mai punem și câteva episoade de indisciplină în care am fost penalizați cu două cartonașe galbene aproape în același timp obligându-ne să evoluăm în 13 jucători. Totuși felicitări băieților din teren că au reușit să gestioneze destul de bine această perioadă de timp făcând față unei situații destul de complicate. Din păcate fazele fixe astăzi ne-au cam dat bătăi de cap. Vom vedea ce e de făcut cu ele până săptămâna viitoare. Pentru repriza secundă însă băieții chiar merită felicitări. Au exploatat mult mai bine anumite momente în joc, am evoluat mult mai rapid din fazele de acțiune spontană profitând puțin și de retragerea greoaie a defensivei adverse, alternând puțin jocul la mână cu cel cu piciorul și astfel au început să apară oportunități de a marca. Până la urmă a fost o repriza secundă în care s-a marcat câte un eseu de fiecare echipă. Felicitări tuturor jucătorilor, trebuie să revedem ceea ce nu a funcționat în prima parte a meciului de azi și să corectăm ceea ce se poate pentru a putea aborda etapa următoare în forma cea mai bună. Ne așteaptă o partidă cu Timișoara acasă, care se anunță la fel de dificilă ca și cea de azi.”

În etapa a 2-a, ”U” Elbi va primi sâmbătă, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, vizita formației SCM USV Timișoara.

Comments

comments