Primul meci – prima victorie

Universitatea Cluj a debutat „cu dreptul” în deschiderea Ligii întâi la baschet masculin, duminică, în deplasarea de la Iași cu Politehnica.

Meciul disputat în Sala Sporturilor din orașul moldav s-a încheiat cu scorul de 73-58 în favoarea elevilor lui Vlad Bota, pe sferturi, 22-5, 12-14, 17-21 și 22-18. Cei mai buni marcatori ai formației noastre au fost Mihnea Tudor Brie cu 23 de puncte, Rareș Mihășan cu 22 respectiv Tudor Văleanu și Mihnea Divoiu cu câte 9 puncte.

În etapa a 2-a, ”U” Cluj va întâlni duminică, 14 noiembrie, de la ora 12, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” echipa BC CSU 2 Sibiu.

„După un drum lung și obositor am reușit să ne mobilizăm și să controlăm jocul de la început. Un start bun de joc, pornind de la o apărare bună, în care am reușit să contestăm aruncările ieșenilor, ne-a dus către un parțial de 12-1. În sfertul 2 și 3 nu am mai dat același randament în apărare și adversarii noștri au reușit să se aproprie la doar 6 puncte de noi. Au urmat niște momente în care ne-am concentrat mult mai bine pe faza defensivă, urmate de câteva atacuri finalizate eficient care ne-au securizat victoria la 15 puncte. În urma acestui joc, am realizat ce avem de corectat și la ce mai avem de muncit. Ne dorim ca tinerii noștri jucători să câștige experiență în aceste jocuri, să creștem ca echipă de la joc la joc, prin multă muncă și determinare” , a declarat Vlad Bota, antrenorul baschetbaliștilor universitari.

Comments

comments