Patru sportivi de la ”U” la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE)

Echipa Olimpică a României care va participa la cea de-a XIV-a ediție de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), competiție gazduită de localitatea maghiară Gyor în perioada 23 – 29 iulie, va fi alcătuită din 77 de sportivi și 23 de antrenori.

Reprezentanții României vor participa la opt dintre cele zece sporturi înscrise în programul FOTE Gyor 2017. Astfel, sportivii noștri vor concura la: atletism (22 sportivi), ciclism (3 sp), gimnastică (6 sp), handbal (15 sportive), înot (10 sp), judo (12 sp), kaiac-canoe (5 sp) și tenis (4 sp).

De la Universitatea Cluj vor participa patru sportivi, trei la judo și unul la înot. La judo se vor lupta pentru medalie Paula Gliga (categ. 57 kg), Ilaria Toma (categ. 63 kg) și Adrian Șulcă (categ. 66 kg), iar la natație, ”U” Cluj este reprezentată prin Ana Dascăl, care va înota la probele 50 m, 100 m și 200 m liber. De asemenea, Ana Dascăl a fost aleasă de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român drept purtătorul de drapel al României la ceremonia de deschidere a competiției.

Din delegația României, conform Chartei FOTE și a regulamentelor tehnice de participare, vor face parte și cinci arbitri români, doi la handbal – Iulian Ionuț Ghiță și Theodor Sebastian Topliceanu, doi la gimnastică – Angela Gabriela Cacoveanu și Eugen Dumitru Catean, și unul la judo – Cosmin Cristea, selecționati de federațiile europene de specialitate în baza unor criterii tehnice specifice de competență.

Programul complet al sportivilor români îl puteți găsi pe http://www.cosr.ro/competitii/fote/gyor-2017/programul-competitiei .

Comments

comments