Open-ul European de Judo Adaptat, o reușită

Aproximativ 60 de persoane cu dizabilităţi, cei mai mulţi fiind copii, din România, Olanda, Elveția și Suedia au participat la Open-ul European de Judo Adaptat pentru persoanele cu nevoi speciale. Competiția s-a desfășurat duminică, 9 septembrie, la Sala Sporturilor „Horia Demian” și a fost organizată de Asociația AGA Down Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Down București, cu sprijinul Clubului Sportiv Universitatea Cluj, Federației Române de Judo, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Direcția de Asistență Socială și Medicală. „Open Special Needs  Judo Tournament 2018”  a fost organizat în cadrul Taberei Internaționale de Judo Adaptat persoanelor cu nevoi speciale, care a avut loc în perioada 8-10 septembrie la Cluj-Napoca.

Preşedintele Asociaţiei AGA Down Sindrom Cluj, Antoaneta Vanea, a declarat că atât tabăra internațională, cât și turneul de judo a fost un succes:

„S-a încheiat evenimentul 8-10 septembrie – Tabăra Internațională a persoanelor cu nevoi speciale, care a inclus și concursul internațional de judo adaptat pentru copiii cu nevoi speciale. Din punctul meu de vedere, ca organizatoare al evenimentului, consider că a fost o reușită având în vedere că delegațiile străine au fost foarte încântate și de organizarea competiției și de faptul că pe parcursul celor patru zile am reușit să-i ducem la Salina Turda, să viziteze monumentele cele mai importante ale Clujului, să facem și o cină festivă cu muzică și dans. Din păcate, Croația a avut un eveniment neplăcut pe traseu și a trebuit să se întoarcă, dar delegațiile participante sper sa-mi trimită feed-back-urile în următoarele zile. Deja am primit din partea celor din Suedia o invitație pentru octombrie a copiillor noștri și pentru luna mai 2019”.

Comments

comments