Obiectivul atleților: păstrarea titlului național la tineret

A zecea ediție a Maratonului București găzduiește duminică, 15 octombrie, finala Campionatului Național de Maraton pentru Seniori și Tineret. Distanța cursei este de 42,195 km, startul se va da la ora 9:30 de pe Bd. Libertății, în dreptul Parcului Izvor, iar sosirea va fi în Piața Constituției.

De la secția de atletism din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj vor participa cinci sportivi. Raul Deteșan, Luca Gruia și Bogya Gergely vor alerga întreg maratonul în cadrul Campionatului Național, iar Marius Dumitru și Kaniszay Levente vor alerga câte 11 km în cadrul unei ștafete, pentru a pregăti participarea la Campionatul Național de Cros de săptămâna viitoare de la Craiova.

„Obiectivul este să ne păstrăm titlul național pe echipe cucerit anul trecut la tineret, iar la individual sperăm ca Deteșan să reușească să termine primul la tineret maratonul, pentru a treia oară consecutiv”, a declarat Sergiu Dascăl, antrenorul atleților universitari.

La ediția de anul trecut a Campionatului Național de Maraton, echipa Clubului Sportiv Universitatea a ieșit campioană națională la tineret și a cucerit bronzul la seniori. La individual, întreg podiumul la tineret a fost ocupat de atleții universitari. Raul Deteșan a luat pentru a doua oară consecutiv titlul de campion, Marius Dumitru a alergat cu un minut în urma lui, cucerind titlul de vicecampion, iar Andrei Leancă a terminat pe treapta a treia a podiumului.

 

Comments

comments