O victorie grea dar pe deplin meritată în Liga Națională de rugby

Meciul contând pentru etapa a 4-a din play-out în Liga Națională de rugby masculin dintre Universitatea Cluj și Știința Petroșani a prilejuit o confruntare încărcată de ambiție și determinare la finalul căreia ”U” a obținut o victorie grea dar pe deplin meritată.

Spectatorii prezenți duminică dimineața pe terenul din Parcul sportiv „Iuliu Hațieganu” au fost martorii unui joc în care elevii lui Cristian Săuan s-au impus cu 24-17 (12-3) prin încercările realizate de Dorin Manole, Robert Hîncu, Teodor Ursu și Toma Mîrzac, acesta din urmă reușind și două transformări.

La finalul întrecerii antrenorul Cristian Săuan a declarat pentru u-cluj.ro:

„A fost o victorie muncită cu greu. Am câștigat dar cred că am suferit prea mult pentru un meci care pentru noi trebuia sa fie de nivel modest spre ușor ridicat. În atac cred că am suferit cel mai mult, nu am reușit să gestionăm suficient de bine jocul desfășurat la mână.

A fost un amestec de multă dorință cu lipsa de răbdare și luciditate care ne-a împotmolit și ne-a dus într-o direcție în care ne-a fost tot mai greu să gestionăm anumite situații decisive de joc. Acest aspect cred că a ajutat adversarul să creadă tot mai mult în șansa lui, să pună presiune ceea ce s-a văzut și simțit în multe momente.

Cel mai important este că astăzi apărarea a fost punctul nostru forte: a funcționat propt în multe faze iar acest lucru ne-a adus o anumită stabilitate. De asemenea am reușit să impunem o presiune suficient  de mare în apărare, atât în jocul larg desfășurat cât și în grămezile ordonate ceea ce ne-a asigurat victoria.”

În urma acestui joc, ”U” se află pe poziția a doua în clasament cu 14 puncte din 3 meciuri, devansată de CS Năvodari care a acumulat 19 puncte din 4 partide disputate.

  • rugby-u-stiinta-petrosani-2022-7
  • rugby-u-stiinta-petrosani-2022-5
  • rugby-u-stiinta-petrosani-2022-3
  • rugby-u-stiinta-petrosani-2022-2
  • rugby-u-stiinta-petrosani-2022-1

Comments

comments