Medalie de aur pentru Belgyan la Balcaniadă și calificare la CE

 Foto: pagina personală de facebook

Foto: pagina personală de facebook

Cea de-a 71-a ediție a Campionatelor Balcanice rezervate seniorilor, întrecere desfășurată în week-end la Stara Zagora (Bulgaria), s-a încheiat cu victoria României, din 16 țări participante, care a acumulat 23 de medalii (9 de aur, 8 de argint și 6 de bronz), dintre care 10 la masculin (4-3-3) și 13 la feminin (5-5-3).

Tara noastră a fost reprezentată în Bulgaria de 54 de sportivi, printre care și trei atleți legitimați la Clubul Sportiv Universitatea Cluj. Sportivii noștri au cucerit patru medalii, dintre care două de aur, una de argint si una de bronz.

Atleta universitară Sanda Belgyan și-a adjudecat medalia de aur la proba de 400 m garduri, reușind și un record personal cu 56,69 (îmbunătățit de la 57,97) și s-a calificat pentru Campionatele Europene de seniori, din august, de la Berlin. De asemenea, Belgyan a terminat pe prima treaptă a podiumului cu Ștafeta de 4×400 m (3:33,56). Din ștafetă a mai făcut parte și atleta legitimată la ”U” Cluj, Camelia Gal și sportivele Cristina Bălan și Bianca Răzor.

Universitarul Robert Parge a cucerit două medalii, una de argint cu Ștafeta de 4×400 m (Cristian Radu, Constantin Andonii, David Năstase, Robert Parge – 3:08,29) și o medalie de bronz la proba de 400 m.

Comments

comments