Liga Națională de Rugby revine cu meciurile din play-out

Liga Națională de Rugby se reia sâmbătă cu meciurile din play-out, fază în care Universitatea Cluj debutează pe teren propriu împotriva echipei CSM Galați.

Formația noastră, care a terminat prima parte a campionatului pe locul 3 în Grupa A, va evolua în această a doua fază a competiției alături de R.C. Grivița București, Știința Petroșani, Politehnica Iași, R.C. Gura Humorului, C.S.M. Suceava, C.S. Năvodari, R.C. Bârlad, C.S.M Galați și C.S.U. Alba Iulia.

Antrenorul Cristian Săuan a prefațat pentru u-cluj.ro acest nou start al echipei sale:

„Au trecut mai bine de două luni de la ultimul meci, o perioadă destul de lungă pentru jucători fără participare în competiții. Ne-am reluat activitatea pe data de 11 iulie și din păcate, în acest răstimp, 5 jucători au părăsit echipa noastră: doi dintre ei au renunțat la activitatea sportivă iar trei au plecat la alte cluburi din țară.

În același timp însă ni s-au și alăturat trei jucători noi, doi dintre ei cu roluri pe pachetul de înaintare iar al treilea va completa linia de trei sferturi. Am avut o perioadă de 6 săptămâni destul de grea, în care am încercat, în prima parte, să ne concentrăm mai mult pe pregătirea fizică iar mai apoi pe partea tehnică și organizare.

Jucătorii s-au antrenat foarte bine și au răspuns pozitiv acestei perioade de pregătire. Așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului, vor fi 9 meciuri întinse pe parcursul a trei luni și jumătate și în plus, tot în aceast răstimp, vom avea și trei turnee de rugby în 7 plus Cupa României deci… vom începe o campanie intensă și grea.

Nu vreau să cred că vom întâmpina probleme în atingerea obiectivului nostru ca echipă. Este foarte important sa rămânem concentrați pe ceea ce ne dorim cu un singur gând: să câștigăm toate cele 9 meciurilor de campionat precum și turneele de rugby în 7.”

În prima partidă din play-out, ”U” Cluj va întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, formația CSM Galați.

Comments

comments