La un pas de podium în Campionatul Național de baschet masculin U19

CSȘ Viitorul Universitatea Cluj a încheiat pe locul al patrulea Turneul final al ediției 2023/2024 a Campionatului Național de baschet masculin U19  desfășurat la Arena de Baschet din București. Pe lângă echipa noastră, printre cele mai bune patru formații s-au mai calificat Leii București, CSȘ 4 CSU ASE București și Galactica Brașov.

În semifinalele disputate sâmbătă Leii București au învins pe Galactica Brașov în timp ce CSȘ Viitorul Universitatea Cluj-Napoca a fost întrecută de CSȘ 4 CSU ASE București cu 81-61. În finala mică, împotriva echipei Galactica Brașov, elevii antrenorilor Cornel Bochiș și Vlad Bota au prestat un baschet de calitate, au avut în prima repriză un avantaj de 10 puncte iar la pauza mare conduceau cu 49-45. Din păcate brașovenii au revenit în joc și au încheiat victorioși cu 87-79, pe sferturi 21-29, 24-20, 28-12 și 14-18.

Punctele pentru CSȘ Viitorul ”U” Cluj-Napoca au fost reușite de: Tudor Alexandru Laslo 22, Mihai Hațegan 19, Cornel Bochiș 13, Eduard Lazar și Constantine David Hritcan câte 8, Rareș Bota 4, Denis Lazăr și Alexandru Pali câte 2 și Victor Dava 1 punct. Au mai jucat: Andrei Moscu și Darius Salahoru iar printre remarcați se mai află Mihai Hațegan cu 10 recuperări și Constantine David Hritcan cu 5 pase decisive.

De notat că la încheierea competiției lui Tudor Alexandru Laslo i-a fost înmânat premiul pentru cel mai bun marcator al turneului final.

Comments

comments