Am jucat finala Cupei României!

După ce în turneele preliminare ale Cupei României la baschet feminin Universitatea Cluj a trecut pe rând de FCC Baschet UAV Arad, Olimpia Brașov și C.S. Phoenix C.S.U. Simona Halep Constanța, echipa noastră a participat sâmbătă și duminică, în Sala Sporturilor „Ecaterina Both” din Satu Mare, la Final 4-ul acestei competiții alături de echipele Agronomia București, C,S,M, Satu Mare și SEPSI Sic Sfântu Gheorghe.

În prima semifinală sorții au decis ca fetele noastre să întâlnească bucureștencele de la Agronomia pe care le-au învins cu 62-47, pe sferturi 13-8, 20-8, 20-8, 9-23, o partidă la discreția echipei clujene în care antrenorul Ioannis Koukos a acordat minute jucătoarelor care au evoluat mai puțin, odihnind în același timp titularele pentru meciul de duminică seara.

Finala Cupei României a avut o cu totul altă intensitate, „studentele” au reușit un prim sfert foarte bun, încheiat la egalitate, 20-20, pentru ca apoi, odată cu trecerea timpului, valoarea superioară a echipei covăsnene să se facă simțită și pe tabela de marcaj, în final campioana în exercițiu impunându-se cu 83-55 (20-20, 21-15, 21-14, 21-6).

În finală, cele mai bune marcatoare ale formației noastre au fost: Rashida Timbilla, autoare a 17 puncte, urmată de Korine Campbell cu 16 și Andreea Maria Fleșer cu 10 puncte.

La finalul competiției, antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ioannis Koukos a declarat:

„A fost un sfârșit de săptămână excelent, cu o performanță deosebită pentru echipa noastră, am întâlnit în finală un adversar superior nouă cu care am luptat de la egal la egal o bună parte din meci, dar până la urmă s-a văzut diferența de valoare între cele două formații. Această finală jucată în Cupa României ne dă mai multă încredere în forțele proprii și ne îndeamnă să ne pregătim cât mai bine pentru meciurile din Liga Națională, o altă competiție cu alte obiective și cu noi provocări.”

Comments

comments