Handbalistele universitare au produs surpriza campionatului

Universitatea Cluj a reușit, în etapa a 10-a, prima victorie din ediția 2020 – 2021 a Ligii Florilor Mol după ce a trecut, pe deplin meritat de Gloria 2018 Bistrița-Năsăud cu 25-24.

Fetele noastre au făcut o repriză secundă de vis în care, cu o dăruire exemplară, au recuperat avansul de trei goluri pe care Gloria l-a avut la jumătatea reprizei a doua și au înscris patru goluri consecutive fără să primească vreunul, preluând conducerea.

Egalată la 24 cu 3 minute înainte de final, Universitatea a înscris golul victoriei și apoi, grație evoluției de excepție a Mădălinei Ion, care a închis practic poarta clujencelor, a rezistat atacurilor adversarelor, încheind în avantaj o partidă deosebit de dificilă.

Cu doar 10 jucătoare înscrie pe foaia de arbitraj, din care doar 8 s-au aflat în teren pe parcursul partidei, „studentele” au dat dovadă de o extraordinară dorință de victorie în fața unei echipe mult mai bine cotate și au reușit un rezultat mare: „U” Cluj – Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-24 (14-17).

„Cred că nimeni nu ne dădea nicio șansă înaintea acestui meci. Fetele au luptat eroic până la final, nu au cedat nicio clipă chiar și atunci cand au fost conduse și am produs surpriza campionatului. Este cea mai frumoasă victorie din ultimi ani și nu ne vom opri aici”, a declarat Sergiu Cacoveanu, directorul sportiv al echipei.

Au marcat pentru echipa noastră: Rebeca Necula 9 goluri, Diana Lazăr și Corina Cordoș câte 5, Raluca Nicolae 3, Florența Ilie 2 și Florina Chintoan 1 gol.

Comments

comments