Fondiștii universitari participă la Campionatul Național pe Role

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2017 la baza sportivă din Complexul Sportiv Cheile Gradiștei Fundata se va desfășura Campionatul Național de Schi Fond Role, la categoriile de Seniori şi Juniori I, II, Masculin și Feminin.

De la Universitatea Cluj vor participa trei fondiști: Buș Bogdan (juniori II), Gligan Adina și Torok Boglarka (junioare II). Sportivii sunt la prima participare la un concurs oficial, aceștia având parte în această vară de două cantonamente de pregătire pe plan local.

„Cei trei vor concura duminică la proba de Pantă Clasic 5,6 km și marți la proba de Individual Clasic 10 km (băieți) și 5 km (fete). Având în vedere că sportivii noștri au văzut prima dată în viața lor schi-role în iulie anul acesta, nu am impus obiective de performanță, dar… au calitățile necesare, sunt bine pregătiți așa că le-am cerut să se lupte de la egal la egal cu toți ceilalți participanți. Surprize pot apărea oricand și dacă cineva poate produce o surpriză, cu siguranță este vorba de cel puțin unul dintre sportivii noștri! Am mare încredere că toți trei vor da tot ce au mai bun (și chiar un pic mai mult!) și că vor obține clasări mai mult decât onorabile, având în vedere că suntem cea mai tânără secție de schi fond din țară și că venim după doar două luni de pregătire, față de toți ceilalți participanți care au deja câțiva ani buni de antrenamente și concursuri”, a declarat Andrei Pașcu, antrenorul secției de schi fond a CS ”U” Cluj.

Comments

comments