Final de campionat pentru rugbyști

 Foto: Ștefan Martinescu

Foto: Ștefan Martinescu

”U” Prodvinalco a primit sâmbătă, 27 mai, vizita formației CS Dinamo București pentru meciul 3 din cadrul play-out-ului Super Ligii CEC Bank 2017, ultimul din această ediție de campionat. Partida s-a încheiat cu scorul de 45 la 17 în favoarea dinamoviștilor și cu maxim de puncte obtinute in Play-Out, Dinamo ocupă la finalul sezonului 2016-2017 a SuperLigii poziția a cincea, urmată în clasament de Politehnica Iași și Universitatea Cluj.

Timișoara Saracens a câștigat finala SuperLigii CEC Bank și a păstrat titlul de campioană, medaliile de argint mergând la Știința Baia Mare. Podiumul campionatului a fost completat de CSM București.

Tehnicianul ”U” Prodvinalco, Horea Hîmpea, a declarat la sfârșit de meci și de campionat următoarele:

Am văzut bucuria de a juca rugby în prima repriză, după care am văzut o echipă obosită, și aici mă refer la cei cu experiență, la cei care au dus un retur de campionat foarte, foarte greu. Oboseala și-a spus cuvântul și din păcate am văzut și nivelul jucătorilor tineri care trebuie să muncească foarte, foarte mult mult pentru a putea juca în prima divizie. Cu toate acestea țin să le mulțumesc, în special celor tineri, că deși s-a văzut că nu au experiență și au făcut greșeli destul de mari în timpul jocului au reușit să facă și niște momente foarte bune. A fost un retur de campionat foarte greu, cu foarte mulți jucători accidentați pe care nu am reușit să-i recuperăm, iar din cauza asta am jucat doar pentru locul 7. Cred că meritam un loc mai bun deoarece sunt niște jucători cu calități foarte bune, jucători cu experiență, jucători tineri care pot să facă pasul spre echipele naționale, dar din cauza accidentărilor nu s-a putut mai mult. Dacă nu aveam accidentări, într-adevăr puteam mai mult, eu cred că locul 5 ne era la îndemână să-l luăm. Ne bucurăm că au venit alături de noi foarte mulți oameni de calitate și sperăm ca la anul să formăm o echipă de jucători tineri care să arate că la Cluj se poate face sport de performanță cu studenți.

Comments

comments