Fetele au fost aproape de podium

Echipa Universitatea Cluj formată din Laura-Maria Bota (18 ani), Bianca Mihășan (18 ani), Roxana Popovici (17 ani) și Alexia Rus (19 ani) a acces în semifinalele Campionatului Național de baschet 3×3 Indoor sub 23 de ani de la Constanța și a reușit să se claseze în final pe un surprinzător dar reconfortant loc 4.

Cu toată tinerețea lor, elevele lui Vlad Bota au câștigat, în grupe, cu CSU Poli Timișoara cu 18-16 și respectiv cu Rapid cu 19-8 și au fost învinse de viitoarea campioană PHX Simona Halep Constanța cu 15-9. În semifinale fetele noastre au cedat cu 19-11 în meciul cu Agronomia București iar în finala mică s-au înclinat în fața celor de la CSU Brașov cu 12-9.

După încheierea competiției, antrenorul Vlad Bota a declarat:

„Jucătoarele noastre, toate de categorie U19, au făcut fata cu brio unor adversari de vârstă superioară și mai experimentați. Am reușit să ne clasăm pe locul 4 ceea ce reprezintă un succes al acestor foarte talentate jucătoare despre care cu siguranță se va mai auzi în viitor. Suntem foarte mândri de ele, aceste fete minunate au obținut în acest sezon două medalii de bronz la Campionatele Naționale U19 si U20 și acum aceasta prestație foarte buna la Campionatul Național 3×3 U23.”

În competiția senioarelor, din echipa ”U” Cluj au făcut parte fostele glorii Svetlana Simion Drăgușin și Monika Brosovszky Boriga, alături de Andra Haas și Adela Mercea, fetele noastre clasându-se în final pe locul 10.

Comments

comments