Echipa de volei masculin are un nou antrenor

Martin Zhivkov este noul antrenor al echipei de volei masculin ”U” Cluj, formație care se pregătește pentru debutul în sezonul 2022 – 2023 al Diviziei A1.

Tehnicianul bulgar, în vârstă de 33 de ani, este licențiat și master al Academiei Naționale de Sport „Vasil Levski” din Sofia și a fost lector la Departamentul de Sport al Universității din Sofia.

A început cariera de antrenor la echipa feminină VC ȚSKA Sofia după care a pregătit, printre altele, formații de primă ligă din Belgia și Ukraina iar în sezonul 2013-2014 a fost antrenorul echipei CSU Tîrgu Mureș.

Martin Zhivkov a oferit pentru u-cluj.ro o scurtă declarație la început de drum:

„Primele mele impresii aici, la Cluj, sunt foarte bune, îmi place clubul și îmi place echipa cu mulți jucători tineri. Orașul, atât cât am reușit să văd, este foarte frumos, știu că este unul dintre cele mai mari orașe din România iar sala „Horia Demian” este excelentă și oferă condiții foarte bune de antrenament. Așa cum spuneam, am găsit aici un lot cu mulți jucători tineri cu care abia aștept să începem pregătirea. Sunt conștient că nu vom fi în măsură să ne batem cu echipele de top din campionat dar sunt aici să muncim, să dezvoltăm abilitățile specifice voleiului în rândul tinerilor jucători și să facem meciuri frumoase. Principalul obiectiv, dincolo de rămânerea pe prima scenă, este acela de a forma din acești tineri o echipă competitivă pentru anul viitor și mă aștept ca jucătorii cu experiență să aibă un rol important în atingerea acestor deziderate.”

La rândul lui, managerul secțiilor de volei de la ”U” Cluj, Bogdan Ungureanu a declarat:
„În pauza competițională am contactat mai mulți antrenori care să ne ajute să trecem la un alt nivel din punct de vedere al pregătirii echipei mai ales că pornim la drum cu un lot în care sunt foarte mulți tineri, mai mulți ca de obicei. Martin s-a pliat cel mai bine pe necesitățile noastre din punct de vedere disciplinar și al tradiției clubului, cerințe care trebuie să primeze la o asemenea alegere. Îi doresc succes și faptul că are și câțiva jucători mai experimentați în lot sunt convins că îl va ajuta să își atingă cel mai important obiectiv ca antrenor la ”U” Cluj volei masculin și anume pregătirea echipei pentru sezonul următor.”

Comments

comments