Start în noua ediție a Diviziei A la handbal feminin

La sfârșitul acestei săptămâni începe noua ediție a Diviziei A la handbal feminin, competiție la startul căreia se vor alinia 30 de echipe  împărțite în trei grupe.

Universitatea Cluj a fost repartizată în Seria C alături de: CSU Reșița, CSU Timișoara, CSM Deva, ACS Liviu Rebreanu Turda, Arena Târgu Mureș, Gloria 2018 Bistrita Năsăud DivA, CNOPJ Baia Mare, CSU Oradea și CNE Râmnicu Vâlcea

Sezonul regular se va desfășura în perioada 10 septembrie 2022 – 22 aprilie 2023 în format tur-retur iar primele două clasate din fiecare serie plus cele mai bune două locuri trei vor disputa turneul final, care va avea loc în perioada 12-14 mai 2023.

Primele două clasate la acest turneu vor promova în Liga Florilor, iar echipele ce vor termina pe locurile 3 și 4 vor disputa, între 4 și 6 iunie 2023, barajul de menținere/promovare în Liga Națională cu echipele clasate pe locurile 11 și 12 în primul eșalon.

”U” Cluj va juca în prima etapă în deplasare cu Arena Târgu Mureș, sâmbătă 10 septembrie, de la ora 13,30, în Sala Polivalentă din localitate.

Înainte de începerea competiției, antrenorul Ioan Ani Senocico a declarat pentru u-cluj.ro:

„Așteptăm debutul de campionat cu multă nerăbdare, entuziasm și încredere. Așa cum am mai spus, anul acesta ne bazăm pe multe jucătoare tinere care își doresc să performeze. Seria noastră este una destul de grea, dar ne vom lupta din toate puterile să ajungem la turneul final. Sper să nu avem parte de accidentări și să putem să ne atingem obiectivul și anume acela de a crește tinere jucătoare care pe viitor să ne ducă mai sus.”

Comments

comments