Echipa de floretă ”U” Cluj, campioană națională la U23

În perioada 23-26 martie a avut loc o nouă ediție a Campionatului Național de floretă pentru tineret, la feminin și masculin, individual și pe echipe. Competiția a fost organizată la Baza Olimpică din Izvorani iar CS Universitatea Cluj s-a întors cu titlul de campioană națională în proba de floretă masculin echipe și o medalie de bronz la individual.

Echipa clubului nostru, formată din Boldizsar Balogh, Alpar Bartok, Bogdan Dascălu, Sebastian Flucuș, a păstrat titlul de campioană națională la tineret cucerit în 2016. Floretiștii universitari, pregătiți de tehnicianul Peter Habala, s-au impus în finala mare în fața celor de la CSA Steaua1, cu scorul de 45 la 38. Pe locul trei s-a clasat CSS Ploiești.

La individual, scrimerul Universității Cluj Bogdan Dascălu a pierdut titlul cucerit anul trecut. Sportivul nostru și-a trecut în palmares medalia a bronz după ce a cedat cu 12-15 în fața lui Cristian Cândescu. La start s-au prezentat 21 de sportivi de la CSTA București, CSU Poli Timișoara, ”U” Cluj Napoca, CSA Steaua, CSS Ploiești și ACS Balestra București. În acest an, medalia de aur și titlu de campion național au fost câștigate de către Benjamin Bodo, care l-a învins în finală pe Cristian Cândescu, de la CSA Steaua, scor 15-2. Medaliile de bronz au fost câștigat de către Bogdan Dascălu, de la CS ”U” Cluj și Alexandru Pîrva, de la CSA Steaua.

Comments

comments