Declarații de la conferința de presă

Joi, 15 februarie, a avut loc la sediul clubului conferința de presă a secției de volei masculin din cadrul CS ”U” Cluj. La întâlnirea cu ziariștii au participat managerul Bogdan Ungureanu și căpitanul echipei Dan Borota.

Managerul echipei de volei masculin, Bogdan Ungureanu, a declarat următoarele:

Am luat decizia să rămânem în Divizia A împreună cu băieții și cu conducerea clubului și se pare că a fost o decizie bună, înțeleaptă. Am reușit să facem o echipă competitivă, zic eu, care a strâns un număr de puncte în campionat dublu față de anul trecut pe vremea aceasta. Ne bucurăm și tocmai de aceasta nu vrem să mai ajungem încă o dată în situația în care am fost toamna trecută, când în 5 zile a trebuit să ne pregătim pentru noul sezon. Din acest motiv, prima mișcare pe care am făcut-o este prelungirea contractului lui Dan Borota, cel mai titrat jucător de la Universitatea Cluj din ultimii, probabil, 20 de ani. Am semnat cu el un contract valabil până în 2020, dar rămâne la latitudinea lui în această perioadă contractuală de ce se va ocupa la club. În momentul de față a semnat ca și jucător, dar dacă el ia decizia de a se retrage, va primi un loc la noi în club, ori de a antrena copiii, ori de a fi antrenor, antrenor secund. El este și student la Facultate de Educație Fizică și Sport și vrem să termine facultatea, să înceapă și masteratul pentru a primi dreptul de a a antrena. În ceea ce privește transferurile viitoare, în momentul de față ne gândim la 4 jucători, dar nu 4 persoane, avem în vedere 4 posturi pe care trebuie să le dublăm sau să le acoperim cum trebuie pentru că și eu și băieții ne-am săturat de locurile 9-10 în ultimii 4 ani. Dar sincer aș prefera să nu fie străini. Noi ne uităm de partea cealaltă a fileului și jucăm cu 6-7 sportivi străini, sau dacă mai este câte un român, este cel care merge la națională. Nu cred că acesta este tot voleiul. Noi totdeauna o să aducem jucători tineri, deoarece cineva trebuie să promoveze și jucătorii tineri români și o să aducem maxim un jucător străin, o să ne axăm mai mult pe români. Legat de zvonurile să nu se mai joace play-out-ul, zvonurile există, circulă, dar ne dorim din tot sufletul să nu se ajungă acolo. ”U” Cluj vrea din suflet să joace toate meciurile, ”U” are un targhet de atins, un număr de victorii pe care trebuie să și le îndeplinească și nu e normal ca alții să-și dorească altceva. Am purtat discuții și cu oamenii care sunt lângă club și cu conducerea clubului, știu care este bugetul și posibilitățile pentru sezonul viitor, de aceea am  spus că ne permitem un număr de 4 jucători. Pot să vă spun că din punct de vedere financiar toți jucătorii sunt cu banii la zi, cu masa, cu chiria, cu casa, cu orice plătit și pe lângă asta, să nu uităm că este singurul club din țară care are bază de recuperare proprie, toți sportivii beneficiază de asistență medicală și nu ducem lipsă de nimic în momentul de față. Au fost și momente mai grele, dar în momentul de față nu știu să ducem lipsă de ceva, n-am simțit asta.

Căpitanul echipei, Dan Borota a spus:
Anul acesta termin al doilea sezon la Cluj și pentru mine este un mediu în care pot să-mi închei cariera ca și jucător și să fac în continuare pasul spre antrenorat pentru că mi-e greu, după atâția ani, să renunț total la volei. Este un mediu în care m-am simțit bine, cu niște oameni care țin la Cluj voleiul la un nivel ridicat, chiar dacă rezultatele noastre nu sunt cele mai bune. Echipa este în Divizia A și ținem piept, cum ați văzut și în meciul cu cei de la Ploiești, o echipă care se bate la titlu și cu un buget mult mai mare decât al nostru, am reușit să ținem piept și am prestat un volei, zic eu, mai mult decât bun. Îmi doresc să rămân la Cluj pentru oraș, pentru club, pentru viitorul meu și sper să reușesc să fac ceva mai mult pentru echipa de volei de aici. Legat de renunțarea la play-out, nu este normal ca o echipă să-și dorească să termine mai repede campionatul, în primul rând că își omoară jucătorii pentru că ei s-au pregătit o vară întreagă. Pentru ce se antrenează în fiecare zi dacă nu vor să joace ultima fază a campionatului? Să nu uităm că la volei pauza este oricum prea lungă, noi terminăm campionatul în mai și până în octombrie stagnăm. Nu cred că e profesionist să-ți dorești să oprești campionatul, nu cred că jucătorii trebuie să sufere pentru că un manager de club nu vrea să mai plătească niște bani sau vrea să facă economie. Nu este o afacere voleiul, ar trebui să avem oameni care își doresc să urce sportul ăsta, să-l promoveze puțin, nu să-l îngroape! Nu este bine nici pentru noi, nici pentru volei. Noi ne dorim să jucăm, nu să pierdem vremea, de aceea ne-am și înhămat la drumul acesta în prima ligă. Dacă nu ne doream, rămâneam în a doua ligă unde meciurile erau mai puține. Din partea clubului avem sprijin, până acum nu a fost nici o problemă din punctul meu ca și jucător. Nu am avut probleme cu banii, suntem la zi, primele sunt plătite, chiar dacă au fost puține meciuri câștigate. Când cineva îți spune că nu esti profesionist și tu poti să ții piept unor echipe care se bat la titlu anul acesta, eu cred că sunt doar niște vorbe aruncate în vânt. Da, unii dintre noi avem și alte joburi, avem și alte lucruri de făcut pe lângă, este normal, nu e un club care să fie finanțat de 2-3 sponsori foarte puternici. Noi ca și indivizi trebuie să ne descurcăm și normal că încercăm să găsim și alte surse de venit, dar în momentul în care suntem în sală noi suntem pentru volei, suntem pentru club. La fel și în teren, încercăm să dăm totul și să câștigăm de fiecare dată, chiar dacă nu avem de cele mai multe ori prima șansă. Am avut și perioade mai puțin bune în care voleiul nostru nu a fost de calitate, însă în ultimele 2-3 meciuri cred că am început să ne revenim și să jucăm mai bine, de aceea îmi doresc să avem un final normal de campionat, să jucăm play-out-ul și să dovedim că merităm să rămânem în prima ligă și să evoluăm și la anul tot aici.

Comments

comments