Cristian Săuan: „Ne dorim foarte mult să câștigăm și asta transmitem către jucători”

 Foto: Ștefan Martinescu

Foto: Ștefan Martinescu

Rugbyștii CS Universitatea Cluj vor disputa sâmbătă, 20 mai, partida din deplasare cu CS Politehnica Iași. Întâlnirea va lua startul la ora 11:00 pe stadionul „Tepro – Tineretului” și contează pentru play-out-ul SuperLigii.

În precedentele dueluri din acest sezon din campionat, ”U” Cluj a cedat pe terenul Iașiului în luna august a anului trecut cu scorul de 25-3, în timp ce pe teren propriu a pierdut la doar un punct diferență, scor 23-24 la jumătatea lunii aprilie.

„Mergem acolo să câștigăm, bineînțeles că în momentul de față nu dispunem de un efectiv mare de jucători, încă continuăm să avem jucători accidentați, s-au refăcut față de acum două săptămâni doi jucători. Am rămas după meciul cu Steaua fără un jucător, cred că Andrei Ballok nu va putea evolua. Și Politehnica Iași are probleme, nu chiar la fel de mari ca ale noastre, dar și ei au probleme financiare, de efectiv. Mergem să ne jucăm șansa, eu zic că putem să mergem să câștigăm”, a declarat antrenorul secund al echipei noastre, Cristian Săuan.

Despre ultimul meci direct, disputat la Cluj și cedat cu scorul de 23-24, tehnicianul a spus:

„Contează mult ultima partidă, dar trebuie să ne uităm cum au decurs lucrurile. Aveam la un moment o diferență de mai bine 15 puncte, înainte cu 20 de minute de terminarea meciului. Acea confruntare s-a câștigat chiar pe final, eu aș da vina pentru acel eșec pe o lipsă de pregătire fizică a jucătorilor, sunt într-o condiție nu tocmai bună pentru că aceiași jucători au jucat toate meciurile până acum. Neavând bancă de rezervă, vă dați seama că nu a avut cine să îi înlocuiască atunci când un jucător nu neapărat s-a accidentat dar poate nu mai a dat randament și chiar dacă am vrut să îl schimbăm, nu am avut cu cine. Când joci meci de meci, mai ales jucătorii de linia întâi, mă refer la jucătorii de pe grămadă, în special cei din linia întâi, nu ai cum să îi ții în teren mai mult de 50-60 de minute.

Ne dorim foarte mult să câștigăm și asta transmitem către jucători.”

Comments

comments