Comunicat

Prezentăm mai jos, pentru toți iubitorii de sport și de adevăr, pentru toți cei care iubesc Clubul Universitatea, Decizia nr. 17/A/2019 a Curții de Apel Cluj, dosar nr. 4765/117/2017, prin care Curtea de Apel Cluj a stabilit că, prin articolele lor, jurnalistul  Alexa Liviu, colaboratorii și firmele deținute de către acesta, respectiv CALL MANIA SRL (Ziar de Cluj) și PAGINA CIUDATULUI SRL (NCN), au procedat contrar exigențelor eticii jurnalistice, denaturând cu rea-credință informațiile  publicate, în scopul de a crea opiniei publice convingerea că managementul realizat de reclamantul Ovidiu Vasu este unul defectuos.  Astfel, jurnaliștii au desfășurat o campanie agresivă de presă împotriva Clubului Sportiv ”Universitatea” și a dlui. director Ovidiu Vasu, în perioada 28.04.2017 – 08.05.2017, în interesul particular al patronului de presă Alexa Liviu.

Un element important în înțelegerea rațiunilor care au stat la baza articolelor incriminate este acela că Alexa Liviu a fost interesat direct de ocuparea funcției de director al Clubului Sportiv Universitatea, conform declarațiilor publice făcute de către acesta pe postul de televiziune pe care îl deține. Pentru ca ocuparea de către patronul Alexa Liviu a funcției de director al Clubului era necesară înlăturarea directorului Clubului Sportiv Universitatea Cluj, respectiv a domnului Ovidiu Vasu. Ori declanșarea unei veritabile campanii de presă, concentrată și foarte agresivă, care să releve un așa-zis management foarte defectuos, a creat o formă de presiune și, totodată, de influențare a opiniei publice, care, în acest fel, putea fi convinsă de calitatea foarte slabă a actului de conducere realizat de către Ovidiu Vasu, conducând la  convingerea că singura soluție pentru ”îndreptarea situației clubului” este schimbarea din funcție  a acestuia.

O asemenea întrebuințare a  organismelor de presă proprii în beneficiul propriu, pentru a obține discreditarea publică a lui Ovidiu Vasu,  corelativ cu afirmarea propriilor merite și calități manageriale, în considerarea scopului de a ocupa o funcție de director al CSU, are semnificația unei acțiuni de denaturare gravă a sensului și misiunii actului jurnalistic, acela de a informa în mod corect și onest publicul cu privire la probleme de interes într-o societate democratică.

În concluzie,  jurnalistul Alexa Liviu ș.a nu au dat dovadă de buna-credință evocată de art. 75 Cod Civil și impusă, la nivel general, de art. 57 din Constituția României.

Puteți citi în întregime Decizia nr. 17/A/2019 aici.

Comments

comments