Cluj-Napoca este în premieră gazda Campionatului Național și a Cupei României la Patinaj viteză

 Foto: Facebook Asociația Județeană de Patinaj Cluj

Foto: Facebook Asociația Județeană de Patinaj Cluj

În perioada 17-20 august, de joi până duminică, se desfășoară la Cluj-Napoca Campionatul Național Probe și Poliatlon Patinaj viteză pe role. Această competiție are drept scop desemnarea campionilor naționali la multiple categorii de vârstă, printre care și seniori, dar și verificarea nivelului de pregătire al sportivilor de la loturile naționale.

Pista de concurs are o lungime de 400 de metri, iar la seniori vor exista patru probe, de 500 metri și 1500 m în prima zi de concurs, iar în a doua vor avea loc probele de 1000 metri și 3000 de metri. Campionatul Național este precedat de Cupa României la patinaj viteză, ce are loc tot în orașul nostru în perioada 15-16 august. În cadrul acestei întreceri se va concura la probele de 500 și 1000 de metri. Ambele concursuri se desfășoara la Baza Sportivă Gheorgheni.

Din partea CS ”U” Cluj va participa la cele două competiții Raluca Ștef, o sportivă ce deține un palmares cu rezultate excelente, dominând categoric edițiile de anul trecut ale concursurilor ce se vor disputa în orașul de pe Someș la jumătatea acestei luni și dorește să-și păstreze titlurile obținute. Patinatoarea clujeancă s-a clasat pe primul loc la probele de 500 m și 1000 m din Cupa României, câștigând de asemenea trofeul Cupei României la biatlon.

Raluca a obținut cei mai buni timpi și în cadrul Campionatului Național desfășurat la Târgu Mureș în 2016, clasându-se pe prima poziție la toate cele patru probe: 500 m, 1000 m, 1500 m și 3000 m, adjudecându-și locul I și la competiția de Poliatlon.

Comments

comments