Belgyan și Gal se pregătesc pentru Universiada de Vară

 Foto: CB Photo

Foto: CB Photo

Două atlete legitimate la Universitatea Cluj, Sanda Belgyan și Camelia Gal, se află în stagiu de pregătire la Snagov, în vederea participării la ediția a 29-a a Universiadei de Vară, eveniment care va avea loc în orașul Taipei/Taiwan în perioada 19-30 august 2017. De la ”U” Cluj mai participă la competiție și 4 judoka: Roxana Ioancă (categ. 52 kg), Oana Nicolăescu (categ. 57 kg), Teodor Băldean (categ. 81 kg) și Ionuț Vasian (categ. 90 kg).

În programul competiției sunt prezente următoarele discipline sportive: natație (sărituri în apă, înot), polo, atletism, tir cu arcul, baschet, baseball, badminton, biliard. scrimă, fotbal, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, golf, judo, patinaj pe role, tenis de masă, taekwondo, tenis, volei, haltere și wushu.

Universiada reprezintă după Jocurile Olimpice, cel mai mare eveniment sportiv din lume iar de-a lungul istoriei, România a fost gazda ediției de iarnă a Universiadei din 1951 (Poiana Brașov) dar și a Universiadei de Vară în anul 1981 (București). În anul 1953, Bucureștiul a fost orașul organizator al Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților.

România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la  Universiada de Vară din 2015 în Gwangju/ Coreea de Sud, obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

La această ediție România va participa cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi, care vor participa la 11 ramuri de sport: Atletism (17), Haltere (8), Tenis de Masa (10), Volei (15), Înot (4), Sărituri în Apa (2), Gimnastică (10), Baschet (15), Scrimă (9), Polo (17) și Judo (10). Gimnasta Larisa Iordache va fi purtătoarea de drapel la ceremonia de deschidere.

Comments

comments