Călin Nemeș – pe podium la Finala Criterii Cai de la Piatra Neamț

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la baza hipică „Virgil Bărbuceanu” din Piatra Neamț, Finala Criterii Cai la sărituri peste obstacole, eveniment organizat sub egida Federației Ecvestre Române și care premiază călăreții care obțin cele mai bune rezultate de-a lungul unui sezon cu trei cai diferiți, la nivelurile B, C, D și E.

Călin Nemeș a concurat în această finală cu deja celebrii Aiwan și Tenee de Line dar și cu Candy de Lux, un mânz despre care antrenorul Tudor Ciplea a spus că „este un debutant care a obținut deja rezultate surprinzător de bune ceea ce îl clasează în categoria cailor tineri de mare viitor”. Cu Aiwan, Călin Nemeș a câștigat medalia de argint la finala cailor de nivel E și locul 4 la finala cailor de nivel D iar cu Tenee de Line s-a clasat pe poziția a doua la finala cailor de nivel C și respectiv pe locul al 4-lea la finala cailor de nivel B.

La încheierea întrecerilor, antrenorul Tudor Ciplea a declarat pentru u-cluj.ro: „A fost o competiție care a scos în evidență calitatea muncii depuse de-a lungul întregului an și ne bucură că am reușit să obținem aceste rezultate care arată că am lucrat bine. Despre finală în sine putem spune că a fost un concurs dificil, desfășurat pe iarbă, suprafață pe care se încumetă destul de puțini concurenți să participe. Aici însă, la Piatra Neamț, terenul, condițiile de concurs și organizarea au fost impecabile iar Clubul Hipic Virgil Bărbuceanu merită toate felicitările pentru reușita întrecerii.”

Comments

comments