Bogdan Dascălu, numărul 2 mondial la tineret

 http://www.eurofencing.info/rankings/u23/10

http://www.eurofencing.info/rankings/u23/10

Sportivul legitimat la secția de scrimă a CS ”U” Cluj, Bogdan Dascălu, este numărul 2 în clasamentul mondial la floretă U23. Conform eurofencing.info/rankings/u23/10, floretistul universitar se află pe locul 2 în clasamentul general din lume la tineret, din 547 de sportivi.

Acest rezultat a fost obținut în urma participării în anul 2017 la șase etape de Cupă Mondială de seniori + Circuit European U23 și la Campionatul European U23. Cel mai bun rezultat din acest an a fost o medalie de bronz la Cupa Mondială sen+Circuit U23 din 27 mai, de la Copenhaga, Danemarca. De asemenea, la Circuitul European de floretă U23 de la Brno, Cehia (18-19 februarie) s-a clasat pe locul 6.

„Mă onorează această clasare și mă bucură în același timp, dar cu toate acestea, rămân dornic de poziționarea fruntașă la seniori. La tineret ne-am făcut treaba, acum urmează seniorii. Unul dintre obiective ni le-am îndeplinit, rămâne ca în anul care vine să luăm toate medaliile de aur la nivel național și să demonstrăm internațional că suntem pe un trend ascendent. Mulțumesc Clubului Universitatea pentru sprijin și sper să se schimbe ceva la floretă masculin, deoarece fără implicarea federației nu văd sorți de izbândă la această armă”, a punctat floretistul Bogdan Dascălu.

Comments

comments