Baschetbalistele participă la turneul final al Ligii Naționale 3×3

 Sursa: Dreamstime.com

Sursa: Dreamstime.com

În perioada 4-5 august, se va desfășura în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, turneul final al Ligii Naționale 3×3, masculin și feminin, sezonul 2018. Acest eveniment este organizat de Federația Română de Baschet după ce, de-a lungul sezonului 2018, Liga Națională 3×3 s-a desfășurat în cadrul a 13 turnee, 12 sub egida Sport Arena Streetball și unul sub sigla Eco Sport Team Sibiu. Fiecare echipă de club din baschetul 3×3 cu structură înscrisă la seniori a fost obligată să participe la cel puțin patru turnee pentru a îndeplini cerințele de eligibilitate impuse de Federația Română de specialitate.

24 echipe s-au înscris în competiția masculină și 18 la cea feminină, însă doar câte 12 au ajuns în faza finală a competiției, iar participantele au fost repartizate în patru grupe de câte trei echipe fiecare.

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj s-a calificat la turneul final și va participa la Târgu Jiu în următoarea componență: Roberta Boț, Ioana Mureșan, Oara Morar și Andreea Moldovan. Ele fac parte din grupa B și se vor duela cu Știința București și CSU Alba Iulia.

Programul și componența grupelor este:

A – Agronomia București (1), Sportul Studențesc (8), Olimpia CSU Brașov (9)
B – Știința București (2), U Cluj-Napoca (7), CSU Alba Iulia (10)
C – Phoenix Constanța (3), CS Baschet Arad (6), CSM Târgoviște (11)
D – CSM Satu Mare (4), Rapid București (5), KSE Târgu Secuiesc (12)

Se joacă în sistem fiecare cu fiecare în faza grupelor, iar primele două clasate în fiecare grupă, atât la masculin, cât și la feminin, se califică în fazele eliminatorii. Aici se dispută sferturi de finală, semifinale, finala mică și finala.

Meciurile din faza grupelor se dispută sâmbătă (04.08) în două sesiuni:

Sesiunea 1 – între orele 10:00 și 14:00
Sesiunea 2 – între orele 17:00 și 21:30

Fazele eliminatorii și jocurile pentru medalii se dispută duminică (05.08) în cadrul unei singure sesiuni. Aceasta începe la ora 15:30 și se încheie în jurul orei 21:30.

Întreaga competiție se va desfășura pe un singur teren.

Comments

comments