Aurel Șuteu – antrenorul secției de lupte

Am început să practic luptele în anul 1974 la CSS Viitorul Cluj, iar după 22 de ani am decis să mă retrag din activitatea competițională și să devin antrenor la mine acasă, la Cluj.

Activitatea de antrenor am început-o la CS Voința în 1986 unde am fost antrenor-sportiv până în ’90. Apoi am mers la CSS Viitorul Cluj doar ca antrenor, iar la Universitatea Cluj am venit în urmă cu 4 ani.

Ca și sportiv am avut zeci de medalii pe plan național și internațional, dar ca antrenor al loturilor naționale de seniori și senioare am întrecut rezultatele obținute ca și sportiv.

De când sunt antrenor în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Cluj am obținut numeroase titluri și medalii la Campionatele Naționale atât individual, cât și pe echipe, o medalie la Campionatele Mondiale de Lupte pe Plajă prin Gabriel Badea, clasări bune la Campionatele Europene și Jocurile Francofoniei și am dat mulți sportivi la loturile naționale.

Colaborarea cu Universitatea Cluj a fost de bun augur deoarece reușim să păstrăm continuitatea practicării sportului de performanță a numeroșilor sportivi, adică trecerea de la juniori la seniori, în perioada facultății și după, asigurându-le indemnizații de efort, medicamentație, tratament de refacere și recuperare, cazare și toate condițiile necesare pentru practicarea acestui sport la un nivel cât mai înalt.

Dacă la venirea mea la club am început activitatea cu doar doi sportivi, acum avem legitimați și cu performanțe bune un număr de 17 sportivi, seniori și juniori. Sper ca rezultatele să crească de la an la an și să aducem onoare simbolului Universitatea.

Comments

comments