Aur și argint la Campionatul Balcanic de Anduranță

În perioada 23-24 septembrie, Buftea a fost gazda celui mai important eveniment de anduranță ecvestră organizat în România de către Clubul Sportiv Shagya, Federația Ecvestră Internațională și Federația Ecvestră Română. Probele de concurs au fost următoarele:
– Distanța – 90 KM – Campionatul Balcanic de Anduranță
– Distanțe -CEI1* 80 km și CEI2* 120 km – Concurs Internațional de Anduranță
– Distanțe – 30 km, 40 km, 60 km și 80 km. – Concurs Național de Anduranță

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a fost reprezentat de cinci călăreți: Ema Jentea cu Philia, Călin Nemeș cu Geronimo, Oana Tomoioagă cu Kinan, Peter Emoke cu Al Hattal și Tamas Peter Seres cu Mersuch Tomaj și cu Gajo. La finalul competiției, trei dintre sportivi clujeni s-au clasat pe podium, câștigând medalii de aur, argint și bronz:

-Tamas Peter Seres și calul Mersuch Tomaj (proba internațională) și calul Gajo (Balcaniadă) – Locul 1 la internaționalul de 1* 120 km, Campion Balcanic la individual și Vicecampion Balcanic la echipe cu echipa națională
-Oana Tomoioagă și calul Kinan – Locul 1 la 80 km, Trofeul Jockey Club
-Călin Nemeș și calul Geronimo – Locul 3 la 60 km

,,A fost un concurs foarte bine organizat și suntem mulțumiți de rezultatele obținute. Acum ne vom pregăti pentru următoarea competiție, Finalele de probă completă de la Florești”, a spus antrenorul clujenilor, Tudor Ciplea.

Comments

comments