Aur pentru judoka Pop Alexandra la Belgrad

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc la Belgrad, Serbia, Open-ul European de Judo la masculin și feminin. De la U-CSM Cluj au participat patru sportivi: Alexandra Pop (categoria 48 kg), Oana Nicolăescu (57 kg), Ștefania Dobre (63 kg) și Ionuț Vasian (categ. 90 kg).

La această competiţie au fost prezenţi 237 de judoka (154 masculin, 83 feminin) din 30 de ţări. Trei medalii de aur, un bronz şi un loc cinci sunt rezultatele înregistrate de ţara noastră la European Open din Belgrad.

La -48 kg, judoka legitimată la U-CSM Cluj, Alexandra Pop, s-a clasat pe prima poziţie după victoria din finală împotriva britanicei Kelly Staddon. În primul meci, sportiva noastră a trecut de unguroaica Lilla Erdelyi ca mai apoi să o învingă pe Gultaj Mammadaliyeva (Azerbaidjan). Sportivul Ionuț Vasian a obținut un loc 5 în limitele categoriei 90 kg, după ce a pierdut în fața lui Kochman Li din Israel, cel care a și câștigat medalia de aur.

Tot la sfârșitul săptămânii a avut loc la Ploiești, Finala Campionatului Național Under 18 pe Echipe și Ne Waza. Echipa masculină a Universității Cluj a cucerit medalia de aur, iar la Ne Waza, judoka U-CSM Cluj au câștigat încă trei medalii. Adrian Șulcă a terminat pe prima treată a podiumului categoriei 81 kg, iar Ilaria Toma (categ 63 kg) și Cristian Ionasciuc (+81 kg) au obținut câte o medalie de bronz.

Comments

comments