Alexandru Bologa este „Sportivul anului în sport paralimpic”

Joi seara a avut loc prima ediție a evenimentului „Gala Sportivul Anului” organizat de Ministerul Sportului pentru a celebra rezultatele deosebite obținute de sportivii români pe parcursul anului 2022.

Au fost premiați sportivi la 14 categorii printre care și cea intitulată „Sportivul anului în sport paralimpic” în care câștigător a fost desemnat judoka Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Campionatele Europene din Italia și deținător al medaliei de bronz la Campionatele Mondiale din Azerbaidjan.

Așa cum era de așteptat, titlul de „Sportivul anului” a fost adjudecat de înotătorul David Popovici – dublu campion mondial și dublu campion european de seniori la 100 și 200 m liber iar „Sportiva anului” a fost desemnată canotoarea Simona Radiș – dublă medaliată cu aur la Campionatele Mondiale.

De notat că nominalizările au fost făcute de cei aproape 300 de membri ai Asociației Presei Sportive din România care astfel au recunoscut încă o dată valoarea performanțelor realizate de judoka de la ”U” Cluj Alexandru Bologa.

Comments

comments