Abigail Vălean, gânduri de sărbători, gânduri despre ”U”

 Foto: Radu Dan Photography

Foto: Radu Dan Photography

“It’s the most wonderful time of the year”, după cum spune bine cunoscutul cântec al lui Andy Williams. Sau cel puțin așa considerăm majoritatea. Am stat puțin pe gânduri și am privit în urmă… Chiar asta e cea mai minunată perioadă a anului?

Ador Crăciunul! Este o sărbătoare încărcată de fericire, zâmbete, luminițe, cadouri, familie. O sărbătoare pe care o simțim din plin și pentru care ne pregătim cu mult timp înainte, ca să fie totul perfect. De asemenea abia aștept Anul Nou sau Revelionul, cum obișnuim să mai numim trecerea dintre ani. Este acel moment în care promitem și ne promitem o mulțime de lucruri pe care o să le facem în anul care vine. Acel moment în care care reflectăm și retrăim momente din viața noastră, bune sau rele.

Un an… a mai trecut un an! Când mă gândesc câte s-au întâmplat în tot acest timp parcă nu îmi vine să cred. Ce făceai anul trecut în această perioadă? Ce făceam eu? Cu siguranță e greu să ne amintim exact, dar eu sunt pregătită să retrăiesc alături de voi câteva momente importante din viața și cariera mea.

Anul 2016 a fost un an în care am râs mai mult, în care am muncit mai mult, un an în care am încercat să trăiesc la maxim fiecare clipă, fiecare zi și am avut privilegiul de a cunoaște oameni minunați! În ianuarie am reînceput campionatul și țin minte că am jucat contra echipei HCM Baia Mare, care din păcate, acum, după un an, nu mai există… În februarie am mai îmbătrânit cu un an și am avut parte de o sumedenie de urări și felicitări de la familie, prieteni și din partea suporterilor unici ai Universității Cluj. Tot în februarie am devenit pentru a doua oară mătușică și mă mândresc acum cu doi nepoți minunați. Până în aprilie, alături de echipă am tras și ne-am luptat ca niște leoaice. La finalul campionatului am putut sta cu capul sus în fața voastră, în fața suporterilor și un simplu “mulțumim” știu că nu e suficient. Vara și implicit vacanța de vară au trecut ca vântul: examene, licență, absolvire și evenimente de toate soiurile, în special alături de Diana și Alex Radu, cei mai adevărați și activi suporteri ai Universității Cluj. În vacanță, mai exact în iulie, un suflet s-a alăturat vieții mele: Kido, cățelul meu! Apoi, într-o altă formulă, cu un lot care a suferit schimbări, am reînceput munca: cantonament de vară, meciuri amicale, din septembrie meciuri oficiale, deplasare, meci, victorii, meci, deplasare, înfrângeri, meci, meci, 1 decembrie: statuia lui Mircea Luca/“La mulți ani, România!”. Tot în decembrie am avut cantonament de iarnă, meciuri amicale și acum, în această perioadă, continuăm seria de meciuri de pregătire. Pare că s-a terminat rapid, nu? Eh, nu am scris aici nici jumătate din ce am făcut într-un an…doar așa, o idee.

Sunt foarte fericită că am ajuns să mă simt la Cluj ca acasă. Mă bucur din suflet de fiecare dată când primesc mesaje de încurajări și aprecieri. Datorită vouă, eu zâmbesc, datorită vouă când sunt pe teren, joc cu sufletul, datorită scandărilor voastre noi avem avânt, avem un suflu nou! Am piele de găină doar când mă gândesc la atmosfera din sală de la cel mai recent meci disputat acasă și pentru toate acestea, spun din tot sufletul: Mulțumesc! Mulțumim!

Ceea ce vreau eu de fapt să zic prin tot ce am exprimat mai sus este faptul că de noi depinde modul în care trăim: lăsăm timpul să treacă pe lângă noi sau profităm de fiecare zi și o facem specială?

Existăm pur si simplu sau trăim cu adevărat? De ce trebuie să așteptăm Crăciunul sau Anul Nou pentru a fi fericiți sau pentru a considera că este o perioadă frumoasă? De ce să ne gândim “lasă că fac mâine”, “lasă că îi spun mâine” sau “mai sunt zile”? Cum ar fi ca de azi, nu de mâine, nu de la anu’… de azi, să facem tot ce ne dorim, ce vrem, să spunem astăzi ce avem de spus cuiva, să nu ne gândim că „mai este timp”, când putem face ceva începând de acum pentru a ajunge treptat acolo unde ne dorim, unde visăm! Nu mai aștepta, nu mai ține supărare, nu mai trăi în trecut sau viitor… trăiește clipa!

Mai puțin de două zile până la Crăciun, câteva zile și intrăm în noul an… nu le irosiți! Bucurați-vă din plin alături de cei dragi! Lăsați magia și căldura sărbătorilor să vă inunde sufletul și inima! Trăiți! Zâmbiți! Iubiți!

Vă doresc un Crăciun, un sfârșit de an și un An Nou plin de momente minunate, trăite din plin!

Abigail Vălean, Universitatea Cluj

Comments

comments