13 medalii la Turneul Final de Scrabble la seniori

La sfârșitul săptămânii trecute, în perioada 18-20 noiembrie, a avut loc la București Turneul Final al Campionatului Național de Scrabble, individual și intercluburi, seniori și tineret. La seniori, sportivii secției de scrabble a CS ”U” au cucerit 12 medalii la individual, dintre care trei de aur, cinci de argint și patru de bronz, plus trofeul de campioană națională pe echipe.

În clasamentul general la individual, Alexandru Lăcătîș a ratat la mustața titlul de campion național, acesta terminând pe treapta a doua a podiumului. Locul III în clasament a fost ocupat tot de un sportiv legitimat la Universitatea Cluj, Corneliu Faur. La turneul final s-au desemnat campionii naționali și la probele Libere, Compunere, Anticipație și Duplicat, iar sportivii noștri au obținut următoarele medalii:

Libere:
Locul I – Alexandru Lăcătîș
Locul II – Andrei Alexandrov
Locul III – Corneliu Faur

Compunere:
Locul I – Corneliu Faur
Locul II – Alexandru Lăcătîș
Locul III –  Vasile Mihalache

Anticipație:
Locul I – Corneliu Faur
Locul II – Alexandru Lăcătîș

Duplicat:
Locul II – Alexandru Lăcătîș
Locul III – Corneliu Faur

„Sunt foarte mulțumit că sunt foarte multe medalii, în nota obișnuită din ultimii ani. Singura medalie pe care aș fi vrut s-o avem și nu am reușit este cea de aur în clasamentul general, unde Lăcătîș a pierdut la mustață. A fost o bătălie cu Dan Laurențiu Sandu de la Locomotiva București până în ultima secundă, foarte puțin a lipsit. Să vă imaginați un meci de baschet cu două reprize de prelungire și totul s-a decis la un punct diferență”, a spus Septimiu Crivei, antrenorul secției de scrabble a Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Comments

comments