Zimbrii s-au impus la Cluj cu punct bonus ofensiv

 Foto: Ștefan Martinescu

Foto: Ștefan Martinescu

”U” Prodvinalco a primit sâmbătă, 28 octombrie, vizita rugbyștilor de la CSM Știința Baia Mare, în cadrul etapei a VIII-a, prima a returului sezonului regulat a SuperLigii CEC Bank. Partida de pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” s-a încheiat cu scorul de 69 la 12 în favoarea zimbrilor din Baia Mare, care au obținut astfel și punctul bonus ofensiv. Pentru Universitatea Cluj, Leimoni Moala a marcat 2 eseuri și o transformare. „Alb-negrii” ocupă locul 6 în clasament, cu 4 puncte, în vreme ce băimărenii sunt pe poziția a doua, la 5 puncte de liderul CSA Steaua București.

„Avem mulți copii în echipă și a venit și rândul lor să joace. Am folosit 70 % din jucătorii care nu au evoluat sau au jucat foarte puțin. Am lăsat pe margine jucătorii cu mare experiență, ca și Csaba Gal, Gheța, Dordevic și asta s-a văzut în joc, dar altfel nu putem să creștem copii ăștia. Sunt copii buni, cu calități fizice, dar le lipsește experiența în prima ligă deoarece ei au venit de la un alt nivel de rugby. Avem șapte jucători care au jucat rugby în 10, aceștia trebuie crescuți într-un fel sau altul. Dacă megem în fiecare meci tot cu jucătorii cu experiență nu o să creștem copii ăștia niciodată”, a declarat Horea Hîmpea.

Rugbyștii formației ”U” Prodvinalco vor juca următoarea partidă tot în compania zimbrilor, sâmbătă, 4 noiembrie, în deplasare la Baia Mare, într-un meci ce contează pentru etapa I a Cupei României.

Comments

comments