Victorie și calificare în faza următoare la baschet feminin

Universitatea Cluj s-a impus de o manieră categorică în meciul decisiv din primului tur al play-off-ului pentru locurile 5-8 din Liga Națională de baschet feminin, disputat duminică, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. ”U” a învins fără drept de apel pe Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc cu 71-59, pe sferturi 12-11, 21-15, 26-9 și 12-24 în condițiile în care, după primele două partide, scorul era egal, 1-1.

„Ruxandra Chiș a lipsit fizic de pe parchet dar cred că spiritul ei a fost cu noi astăzi și le-a dat fetelor impulsul de care aveau nevoie. Am reușit o mare victorie: aproape incredibilă. După ce ne-am îndeplinit obiectivul de a accede în play-off, acum trăim un adevărat sentiment de mulțumire aflându-ne în primele șase echipe din Liga Națională. Este cea mai bună clasare din ultimii 4 ani și ne mândrim cu asta. Felicitări tuturor fetelor pentru acest sezon excelent: au dovedit că sunt adevărate luptătoare!” – a declarat pentru u-cluj.ro antrenorul Ioannis Koukos.

Punctele formației noastre au fost reușite de: Alexandra Uiuiu 20, Tanesha Ola Seni Sutton și Yevheniia Putra câte17, Kelemen Kincso 10 și Petra Șanta 7 puncte.

În seria pentru locurile 5-6 fetele noastre vor întâlni pe CSTBv CSU Olimpia Brașov, echipă clasată pe poziția a 5-a la finalul sezonului regular și care, în primul tur din play-off-ul pentru locurile 5-8 a trecut de BC Sirius Mureșul Târgu Mureș cu 2-0. Primul meci este programat în deplasare, joi 13 aprilie apoi pe teren propriu marți 18 aprilie și dacă va fi nevoie, partide decisivă, vineri, 21 aprilie, la Brașov.

Comments

comments