Victorie pentru baschetbaliste în primul duel cu Phoenix Constanța

 Sursă foto: Pagină Facebook Phoenix Știința Constanța

Sursă foto: Pagină Facebook Phoenix Știința Constanța

Luni, 22 aprilie, a avut loc primul meci dintre Phoenix Știința Constanța și CS Universitatea Cluj pentru locurile 5-8 ale Ligii Naționale de Baschet Feminin. Jocul disputat la Constanța s-a încheiat cu scorul 63-51 (14-16, 17-18, 17-4, 15-13), în favoarea clujencelor.

După un start în care ambele echipe au ratat, Părău a deschis scorul, iar constănțencele au reușit să treacă la conducere. Acestea s-au păstrat la conducere pe tot parcursul primului sfert, universitarele reușind să reducă diferența în finalul sfertului, 16-14. Atacul Universității a suferit la începutul sfertului doi, iar gazdele s-au desprins la 26-16. Phoenix Constanța a avut și ea câteva momente în care a suferit în atac și „studentele” s-au apropiat pe tabelă la un punct, iar jucătoarea echipei de la Marea Neagră, Jovanovic, a transformat două libere și gazdele au intrat la vestiare în avantaj, 34-31.

Sfertul trei a început echilibrat, Phoenix având câteva minute de secetă în partea a doua a sfertului, timp în care Universitatea s-a distanțat de la linia de fault, 38-48. În ultimul sfert, clujencele și-au păstrat avantajul, deși constănțencele au început să se apropie. În final, victoria i-a aparținut Universității Cluj, 63-51, iar al doilea joc din acest duel va avea loc vineri, 26 aprilie, la Cluj-Napoca.

În această serie se joacă după sistemul 2 din 3.

Comments

comments