Prima etapă – prima victorie în play-out la rugby

Universitatea Cluj a obținut o victorie cu punct bonus ofensiv în partida cu CSM Galați, din prima etapă a fazei play-out a Ligii Naționale de Rugby masculin, disputată sâmbătă, 20 august pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

”U” Cluj a fost net superioară partenerilor de întrecere în fața cărora s-a impus cu 54-8 după ce la pauză conducea cu 33-3.

Antrenorul Cristian Săuan a făcut pentru u-cluj.ro o analiză a acestei întâlniri:

„Pe ansamblu a fost un meci bun făcut de echipa noastră. Sigur, dacă este să analizăm cum s-a desfășurat, pe minute, această partidă, aș putea spune că a fost împărțită în două etape, cu plusuri dar și cu minusuri.

Am avut un început de primă repriză foarte modest, unde în primele 20 de minute am încercat mult să atacăm dar am concluzionat foarte puțin. Greșelile de mânuire a balonului ne-au cam dat bătăi de cap iar în ceea ce privește apărarea, penalizările din partea arbitrajului ne-au cam scos din ritm.

Momentul cheie, care a schimbat considerabil fața partidei, a fost acela în care am renunțat să fim modești și am devenit mai pragmatici. Așa au început să apară și punctele prin eseurile marcate de Kuselo Moyake de trei ori (el fiind, de altfel și omul meciului),  Cristian Bumbac, Cristian Murgoci, Marius Ferariu, Teodor Ursu și Paul Herman fiecare câte un eseu și respectiv Toma Mârzac 7 lovituri de picior.

Nu vreau să comentez arbitrajul, nu mă identific ca o persoană care face evaluări ale acestuia, mai ales într-o partidă în care, cred eu, trebuia să se găsească un echilibru între cele două formații în așa fel încât scorul să nu ia proporții. Cu toate acestea, în primele 20 de minute, noi am fost penalizați de 9 ori iar adversarul cred că o dată sau de două ori.

Oricum noi vom face, cu siguranță, o evaluare în legătură cu aceste penalizări și dacă vom avea ceva de corectat, din punct de vedere tehnic sau ca atitudine, o vom face.

Important este că jucătorii noștri au ridicat nivelul de joc și au rămas concentrați în special pe ceea ce stabilisem înainte de meci și anume să fim ofensivi pe atac și să menținem posesia, să fim ofensivi pe apărare, să dăm dovadă de disciplină, organizare și comunicare.”

Următorul meci pentru ”U” Cluj în faza play-out a Ligii Naționale de rugby va avea loc în 3 septembrie, tot pe terenul din Parcul sportiv „Iuliu Hațieganu, în compania formației CSU Alba Iulia.

  • u-galati-rugby-2
  • u-galati-rugby-4
  • u-galati-rugby-10
  • u-galati-rugby-15
  • u-galati-rugby-16
  • u-galati-rugby-18

Comments

comments